Avui hi ha ple ordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt per aprovar el compte general de la corporació corresponent a l’exercici 2017

El regidor d’economia, Josep Sánchez, explica que es tracta d’una tramitació administrativa per liquidar el resultat del 2017 i poder seguir tirar endavant els projectes de mandat.

En temes econòmics també es presenta la proposta d’aprovació inicial de la modificació de crèdits 15/18 del pressupost municipal 2018. Aquesta modificació de crèdit ve donada per la normativa aprovada pel govern central d’actualitzar els salaris dels treballadors municipals.

També es porta l’addenda del conveni de mobilitat internacional per a joves en la delegació de competències realitzada al consell comarcal i l’apreuament en l’expropiació d’uns terrenys al carrer Sant Josep.

Un altre punt de l’ordre del dia és la proposta d’aprovació inicial del projecte executiu d’adequació i reforma de l’antiga nau de Can Fernando Soler per a ús d’hotel d’entitats/centre cívic.

També es porta l’aprovació inicial de la modificació dels estatuts del consorci de residus del maresme i la proposta d’aprovació de la licitació, per procediment obert simplificat, del contracte d’arrendament financer pel subministrament, col·locació i manteniment de la gespa del camp de futbol.

Pel que fa a les mocions, Esquerra presenta una per donar suport  a la resolució del Parlament de Catalunya referent a la reprovació del rei Felip VI.

La Cup presenta una moció per donar suport a la campanya ciutadana i independentista “Victòria” per exigir al Parlament de Catalunya “que facin efectius els vots del primer d’octubre, ratificats a les eleccions del 21 de desembre”. La regidora Nuri Paituví explica que per participar d’aquesta campanya cal omplir un full, que seran entregats a l’Ajuntament, amb el que es demana fer efectius els vots de l’1 d’octubre.

I el PDeCAT presenta una moció a favor de l’absolució dels “presos polítics”. El regidor Lluis Campasol avança que a nivell d’acords es demana refusar les peticions de presó de la Fiscalia, s’exigeix l’absolució de tots els presos, es denuncia la manca de separació de poders de l’Estat espanyol, es demana el retorn dels consellers exiliats i es dona suport a les famílies i amics dels presos.

Pel que fa a precs i preguntes, la Cup vol saber el motiu pel qual s’han aturat els treballs per aprovar el nou reglament orgànic municipal de l’ajuntament. La Cup també presenta un seguit de precs per millorar la placeta de l’església, per la millor senyalització dels horaris d’arribada del bus i per millorar i enjardinar la riera a tocar del passeig de Can Jalpí.

El PDeCAT preguntarà sobre el programa d’arranjament d’habitatges 2016-2018 que ofereix la Diputació i sobre les escales del local social de Torrentbò.

El PP presentarà un prec sobre l’embornal situat a la urbanització Tres Turons, i preguntarà sobre la instal·lació de fibra òptica a la zona de Cal Moro i sobre la neteja i manteniment del barri de Sant Carles.

El ple és avui a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i el podreu seguir en directe per la ràdio o a la mateixa sala de plens.