Avui hi ha ple ordinari de l’ajuntament amb la proposta d’aprovació del compte general del 2019 i la moció per donar suport a Via Unilateral s’ha retirat del ple

També es portarà l’aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdits i una modificació de la relació de llocs de treball de l’ajuntament. L’alcalde, Josep Sánchez, en parla.

Pel que fa a les mocions, la que presentaven conjuntament Esquerra i Junts en referència a donar suport al moviment Via Unilateral s’ha retirat finalment del ple.

L’alcalde explica que la voluntat era portar-la però que, en una reunió amb les forces sobiranistes, han decidit que el tema serà debatut a la junta de portaveus però no serà votat, per la possibilitat de repercussions penals.

Sànchez explica aquesta decisió pel fet que no es tractaria d’un debat vinculant sinó simbòlic, però que podria tenir conseqüències perjudicials pel poble.

Per la seva part, des de Via Unilateral, el seu portaveu, Vicenç Ibañez, expressa sorpresa per aquesta decisió ja que només pretenien que la moció es poses a debat més enllà de si s’aprovava o no, i avui esperen veure el posicionament de cada representat polític.

Creuen que amb aquesta actitud els partits sobiranistes han perdut tota credibilitat, i un cop més es mostra que les represàlies funcionen davant l’amenaça d’un veí del poble de portar aquesta qüestió a fiscalia.

La Cup presenta una moció en defensa de la unitat de la llengua catalana a proposta de la Plataforma per la Llengua. En parla el regidor Guiu Muns.

I el PSC presenta una moció per la elaboració d’un pla d’acció i atenció a les persones amb capacitats diverses. En parla Àngels Castillo, regidora del PSC d’Arenys de Munt.

També es donarà compte de l’informe d’auditoria 2020, sobre els comptes anuals de Gusam de l’exercici 2018-2019 i es donarà compte de l’informe de control permanent sobre el compliment en matèria de morositat de l’exercici 2019.

Pel que fa a precs i preguntes, la Cup presentarà un prec per fer un consell de poble monogràfic informatiu sobre els sectors de Can Zariquey i Ruals.

La Cup també demana impulsar des de l’ajuntament una campanya de conscienciació lingüística entre joves i adults, volen conèixer el Pla d’Acció Municipal d’Habitatge i volen saber quan es comptarà amb les veïnes, entitats i partits polítics per dissenyar el pla d’usos del Centre Cívic .

Junts preguntarà sobre Can Comulada i sobre la il·luminació de Can Jalpí.

El mateix grup presentarà un prec per millorar la parada de bus del pont i preguntarà sobre la moció presentada l’abril del 2016, demanant almenys un parc infantil accessible per qualsevol tipus de discapacitat, en el termini de 2 anys.

El PSC preguntarà sobre quants vetlladors/es, personal especialitzat hi ha a les escoles i institut per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials.

També volen saber com han pensat fer o substituir la cavalcada de Reis aquest any, sobre l’efectiva execució de les partides acordades a la modificació de crèdits núm. 10/2020 i un prec per la recuperació del projecte de prevenció de violència de gènere, sexual i LGTBI fòbies al municipi.

El ple tindrà lloc avui de forma telemàtica i el podreu seguir a partir de dos quarts de vuit del vespre pel canal de youtube de l’ajuntament o a través de la ràdio.