Avui hi ha ple extraordinari de l’ajuntament d’Arenys de Munt per aprovar el pressupost d’aquest any

Un pressupost que s’aprovarà a partir de l’acord que el govern d’Esquerra i la Cup han formalitzat. El regidor d’economia, Josep Sánchez, va realitzar trobades amb els diferents partits politics per consensuar el pressupost, principalment amb les forces sobiranistes. El regidor va explicar a l’informatiu que es tracta d’un dels pressupostos més treballats i participatius.

El regidor de la CUP , Josep Manel Ximenis, ja va manifestar a la ràdio que votarien “Sí” al Pressupost, després d’unes negociacions que va titllar d’honestes i fàcils amb el regidor d’Economia, Josep Sánchez. Va afirmar que les negociacions amb el govern han estat fructíferes ja que han accedit a un seguit de condicions a canvi del vot favorable.

Aquest pacte permetrà reforçar el servei de neteja, atacar l’incivisme amb noves campanyes i major control -ADN animals de companyia- i millorar la participació en els consells municipals.

També es podran desplegar noves polítiques compartides d’habitatge, comerç i medi ambient.  En l’àmbit de les inversions destaquen petites actuacions per al manteniment de les vies públiques i el camp de futbol, l’obra d’accessibilitat al cementiri, senyalització de camins i inversions en enllumenat fotovoltaic.

També fer una nova guingueta a Can Jalpí, senyalització de camins, projectes per a dinamitzar el comerç local, el desenvolupament de la policia de barri i el banc de terres, entre els més destacats.

Amb l’objectiu de teixir complicitats amb les forces sobiranistes, el govern municipal també va negociar el pressupost amb el PDeCAT, a qui ha donat la garantia d’avançar en les obres de la Riera. Recordem però que al darrer Parlem del Poble de la ràdio, els regidors del PDeCat van dir que veien en el Centre Cívic un obstacle prou gran com per poder abstenir-se en el Pressupost.

Per la seva part, la regidora del PSC, Àngels Castillo, va afirmar que la negociació del Pressupost ha estat “nefasta” que va anar “fatal” i que va ser totalment negativa. I el regidor del PP, Ramon Planas, va dir que ha exposat les seves propostes pel pressupost,  però que des del govern “el senten però no l’escolten”.

El ple començarà a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i el podreu seguir per la ràdio.