Avui hi ha ple de l’ajuntament i un dels punts és encarregar a l’empresa municipal GUSAM la gestió de l’Escola Bressol La Petjada

La regidora d’ensenyament, Tònia Vila, explica que GUSAM s’està plantejant 3 possibles escenaris, que s’aplicaran en funció de diferents factors com el nombre d’infants inscrits a l’escola.

En aquest ple també hi anirà una modificació de crèdit per urgència de 215 mil euros que es destinarà a l’àmbit social. Concretament s’adquirirà un nou pis d’habitatge social, es dotarà de més recursos al DISAM, i es milloraran els equipaments esportius. Ho detalla l’Alcalde, Josep Sánchez.

Un altre punt serà l’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals per l’any vinent. L’alcalde explica que es reduirà la taxa de la brossa comercial i l’impost de construccions i obres.

L’ajuntament també eliminarà la taxa d’obertura de noves llicències d’activitat, per la qual els nous comerços no hauran de pagar al iniciar la seva activitat econòmica.

Al ple també anirà una moció de la CUP en defensa de la llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge i la seva modificació per ser implementada arreu del territori. Aquesta llei regula els preus dels lloguers als municipis de més de 20.000 habitants. El regidor Guiu Muns, defensa aquesta llei però demana que s’apliqui a tots els municipis, independentment del nombre d’habitants.

El ple tindrà lloc, a 2/4 de 8 del vespre, de manera telemàtica i el podreu seguir pel la ràdio o pel canal de youtube de l’ajuntament. Com a novetat, en aquest ple podran intervenir els veïns d’Arenys de Munt enviant les seves preguntes a través del whatsapp de la ràdio, el 673 93 47 62, des de l’inici de la sessió fins que comenci el torn de precs i preguntes. Ho explica el regidor de Comunicació, Abel Coll.