Avui hi ha ple de l’ajuntament d’Arenys de Munt

Es porta la proposta d’aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdits i l’aprovació de dues modificacions de crèdits. El regidor d’economia, Josep Sánchez, explica que una de les modificacions de crèdit és per ampliar el capital de la Gusam, per tal que puguin iniciar el Pla Director de l’Aigua, amb 200 mil euros contemplats ja en el pressupost.

Sobre l’empresa municipal Gusam també es proposa la revocació de l’acord de préstec i la modificació dels estatuts.

Al ple també es proposa la modificació de l’adhesió a la pòlissa d’assegurança col·lectiva de danys a edificacions i instal·lacions municipals de la qual és prenedora l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Pel que fa a les mocions, el PSC presenta una sobre l’actuació d’Israel a la franja de Gaza i la repressió de les protestes davant el trasllat a Jerusalem de l’ambaixada dels EEUU a Israel. La regidora Àngels Castillo explica que amb aquesta moció condemnen la repressió per part de l’exèrcit Israelià, i demanen que no es dispari als manifestants palestins. També demanen a la comunitat internacional dels drets humans i al govern de la Generalitat que revisi les polítiques que contribueixen al manteniment d’aquesta situació.

La Cup presenta una moció en suport al dret a morir dignament. La regidora Nuria Paituví explica que aquesta moció pretén defensar el dret a que en certes situacions es pugui escollir la pròpia mort.

I el PDeCAT presenta una altre per donar suport als treballadors públics per la seva feina durant els mesos d’aplicació de l’article 155. El regidor Lluis Campasol ha volgut puntualitzar que presenten algunes mocions que excedeixen l’àmbit local amb la finalitat de traslladar-les a institucions supramunicipals. Sobre la moció, Campasol explica que volen agrair a tots els funcionaris, treballadors públics, alcaldes i regidors la feina feta durant el 155, que ell qualifica de “repressió”

Pel que fa a precs i preguntes, el PP presenta un prec sobre l’aparició de rates al municipi i sobre la delimitació de l’aparcament al carrer Josep Maria Soler. També preguntarà sobre les retencions a la C-61. En el d’avui, el PP presenta un prec per a la neteja de borals al barri de Sant Carles i carrer Bellavista, i per reparar el comptador de la perruqueria de l’Esplai. També preguntarà sobre el canvi de pilons a la C-61.

La Cup presentarà un prec per millorar el recorregut de la línia de bus i preguntarà sobre com es pensa solucionar el primer graó de davant la Plaça de l’Església. També preguntaran sobre el cobrament d’entrada a la piscina pels nens dels casals i sobre com evitar jugar a pilota a la plaça i que hi hagi ombra a l’estiu.

El PSC presentarà un prec perquè es posi en marxa un nou pla local d’habitatge i perquè s’arrangi l’espai d’esbarjo pels gossos situat a Can Jalpí. També preguntarà sobre l’ús continuat de l’antic mercat municipal.

I el PDeCAT presenta un prec per posar en marxa el projecte “patis oberts” i un altre per arreglar els accessos i el voltant de la piscina municipal.També preguntaran sobre el bus nocturn i sobre l’eina online que reculli l’oferta immobiliària disponible per a activitats econòmiques.

El ple és avui a les 8 del vespre a Can Borrell i el podeu seguir en directe per la ràdio.