Avui han començat les classes de les escoles de primària i de l’Institut

Pel que fa a l’Institut Domenec Perramon, el seu director, Joan Duran, ha afirmat que tot està anant segons el previst i que només ha faltat un alumne, que encara està de vacances. A les 8 del matí han entrat els alumnes de 1r d’ESO i a partir de les 9 han entrat els altres grups amb un marge de 10 minuts.

Duran explica que el professorat està fent una tasca de conscienciació amb l’alumnat per tal que entenguin la importància de portar la mascareta ben posada. També estan mantenint portes i finestres obertes per afavorir una bona ventilació.

La recomanació del Departament d’Ensenyament és que les classes no superin els 20 alumnes. Per tal de limitar el número d’alumnes dels grups, han desdoblat els cursos, passant de 3 a 4 classes per curs. Això ha estat possible a que estan rebent el suport d’un nou professor a jornada sencera, i un a mitja jornada.

Pel que fa a l’Escola Sobirana, la seva directora, Estela Pujol, ha explicat que les entrades s’han fet amb un marge de 5 minuts, i que les famílies van ser informades sobre la importància de respectar les mesures i evitar aglomeracions a la porta.

Dins de l’escola, s’està respectant l’ús de la mascareta i la implementació de la distància de seguretat, a més del manteniment d’una bona ventilació. A l’hora del pati els nens i nenes han mantingut el contacte només amb els seus grups.

El Departament d’Ensenyament ha atorgat 3 mestres de reforç, i gràcies a això han pogut doblar i fins i tot triplicar els grups. Dos d’ells son de 22 alumnes, i la resta està per sota dels 20.

Per últim, a l’escola Sant Martí hi ha assistit tots els alumnes excepte els d’infantil, que s’aniran afegint de manera esglaonada. El seu director, Lluis Llovet, explica que les entrades a l’escola s’han fet de manera esglaonada i per sis llocs diferents, i que alguns grups han fet servir el gel hidroalcohòlic. A més, cada dia es prendrà la temperatura dels alumnes.

Llovet explica que tots els mestres de l’escola i també els alumnes de primària porten mascareta. Només podran treure-se-la quan facin educació física, al menjador, i durant les activitats en les que hi hagi poc contacte.

L’Escola Sant Martí està rebent el suport d’un mestre de reforç, i han dividit en 3 classes els grups de 3r i de P3. Llovet confia en que, tot i no haver duplicat els altres grups, el fet de ser grups tancats permetrà controlar la salut dels seus alumnes.