Avui ha ha Ple, on s’hi porta a aprovació el Pla de Subvencions 24-27 i les tarifes de l’Escola Bressol

Avui al vespre a dos quarts de set, hi ha una sessió plenaria de l’Ajuntament. Serà a dos quarts de set a Can Borrell i sembla que hauria de ser curt perquè a l’ordredel dia només hi ha un punt, però ja ens han dit que n’hi ha dos més que entren per urgencia. El punt que está recollit a l’ordre del dia és l’aprovació del Pla estratègic de subvencions entre els 2024 i el 2027. Però, com dèies, n’hi entraran dos mes per urgència. El que si que hi haurà són les habituals preguntes i els precs de l’oposició. Els dos punts d’urgència tenen a veure amb les tarifes de l’Escola Bressol. Recordem que es va aprovar apujar-les a mig curs i algunes famílies, animades pel mateix Ajuntament, van presentar al·legacions per demanar que la pujada s’apliqui al setembre, amb l’inici de curs. Aquestes al·legacions s’estimaran a favor, però parcialment. La tarifa general s’apujarà amb l’entrada del nou curs, però si que s’aplic ara a mig curs una pujada del preu del menjador, ja que les matèries primeres han pujat molt i no surten els números ara mateix per pagar a l’empresa adjudicatària del servei de menjador si no s’aplica ara la pujada.

Al tram final el PSC pregarà perquè s’introdueixi subtitulació a la retransmissió i gravacions dels plens municipals i altres actes institucionals gravats en suport audiovisual. També faran una pregunta sobre el punt en què es troba la creació del servei d’habitatge municipal, i una altra sobre quines noves accions incloses dins el nou reglament de participació ciutadana s’han desenvolupat després de la seva aprovació.

JuntsxAdM farà un prec perquè es comuniqui en forma i temps els actes als quals es convida l’ajuntament per part de les entitats. Preguntaran sobre la nau llogada a la zona del Bellsolell, per altra banda, sobre les zones de càrrega i descàrrega del municipi. Finalment preguntaran sobre el projecte d’arranjament de les voreres de Can Jalpí i la tala d’arbrat.

La informació prèvia l’hem recollit amb el regidor de Municipalitzacions, Entitats i Equipaments, Guiu Muns Roura