Avui ha ha Ple municipal i hi van les ordenances 2022, una nova modifiacció de crèdit i un punt urbanístic sobre l’obra del tram 4 de la Riera

Avui ha Ple a l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Comença a dos quarts de vuit del vespre i encara es fa de forma telemàtica. Hi ha pocs punts a la part dispositiva, sols 5. Són punts que tenen els diners com a protagonistes. Hi van ni més ni menys que les ordenances, un punt que sol ser dels més destacats al llarg de l’any però que al nostre municipi fa anys que s’aprova sense massa debat ni polèmica. L’alcalde d’Arenys de Munt, el senyor Josep Sánchez Camps, ha explicat que no s’apugen els impostos, només hi ha algunes taxes que s’adequen a la normativa, però que a Arenys de Munt no cal apujar l’IBI ni cap impost com estan fent a altres municipis propers ara que s’han trobat sense poder cobrar l’IBI de l’autopista.

El tercer punt de la part dispositiva inclòs a l’ordre del dia del Ple Municipal d’avui és la 18ena modificació de crèdit d’aquest exercici econòmic del 2021. Com saben, l’Ajuntament inicia l’any amb un Pressupost, que no deixa de ser com una fotografia fixa dels ingressos i despeses i de la previsió que es fa tant d’una cosa com de l’altra, però al llarg de l’any es van fent modificacions dels números per ampliar partides que havien quedat curtes. És una modificació d’uns 100.000€ dels qual una majorpart es destina a completar una part de subvenció del PUOSC que no acabarà arribant perquè l’obra de la rIera no estarà acabada en el termini que caldria per rebre la subvenció sencera. Uns 20.000€ es destinen a ampliar els diners per al magatxem d’aliments DISAM, i també hi ha un reforç econòmic a la partida de Festa Major per a poder contractar les mesures de seguretat que garanteixin realitzar tots els actes amb garanties.

Per altra banda al Ple també hi va una modificació de l’encàrrec del servei de neteja dels edificis municipals a l’empresa municipal GUSAM. Tot plegat és també una conseqüència de la pandèmia de covid-19 que es va declarar al març de l’any passat i que va obligar, en un primer moment, a multiplicar els recursos de neteja als edificis municipals.

I per un altre costat es debatrà la resolució d’al·legacions a les contribucions especials del tram 4 de la Riera i aprovar-les definitivament. La regidora d’Urbanisme, Mari Àngels Gros Argelés, ha explicat que alguns veïns van presentar al·legacions a les contribucions especials i se n’estimen favorablement algunes ja que s’ha vist que tenien raó i els tocava pagar menys del que l’Ajuntament els havia dit en un primer moment. Per tant es rectifica i els veïns hauran de pagar menys.

El Ple serà a dos quarts de vuit, el podran seguir per internet si es connecten a la pàgina web actes.arenysdemunt.cat o bé si posen el 107 de la FM perquè nosaltres també el fem en directe per Ràdio Arenys de Munt. El Ple és ordinari per tant hi ha precs i preguntes dels partits a l’oposició.