Avui fa un any que es confirmava el primer cas de covid-19 a Arenys de Munt

El dia 16 de març del 2020 l’informatiu de Ràdio Arenys de Munt obria l’edició explicant el primer cas confirmat de covid-19 a Arenys de Munt. Es posaven en marxa tot un seguit de mesures i iniciatives que pretenien ser temporals i de curta durada, però força dràstiques.

Si.  Es va decidir que l’OAV només atengués de manera telemàtica i que la Policia Local vetllés per tal que els veïns complissin els decrets. L’Ajuntament va sol·licitar a Hisenda suspendre el cobrament de les taxes i una bonificació pel comerç. Només es permetia circular per la via pública en casos excepcionals, és a dir, només per comprar menjar, anar a la farmacia o a una visita al metge, res més. També es van tancar les àrees de joc infantil, i es va crear una xarxa amb voluntaris per ajudar a les persones amb més factor de risc que no podien sortir de casa per fer la compra, i així evitar la transmissió del coronavirus.

Encara immersos en aquesta pandèmia mundial, des dels informatius hem elaborat un reportatge per mirar enrere i fer memòria del que passava avui fa un any, i dels missatges que es donaven a la població, alguns més encertats que altres.