Avui es fa l’acte en record a l’afussellament a Lluís Companys ara fa 81 anys

Avui fa 81 anys el president Lluís Companys va ser afusellat per la dictadura franquista. Tenia 58 anys. L’últim que va cridar va ser “Per Catalunya!” França i Alemanya han demanat perdó per la seva detenció i deportació. L’Estat espanyol no. Aquest és el tuit que ha fet avui Òmnium Cultural per recordar la mort per assassinat del President de la Generalitat.

El 15 d’octubre de 1940, el 123é President de la Generalitat Lluis Companys i Jover, va ser afusellat injustament pels feixistes que havien perpetrat un cop d’estat a Espanya.
La dictadura franquista el va condemnar en un consell de guerra sumaríssim sense garanties processals i il•legal. Lluís Companys és l’únic president europeu escollit democràticament que va ser assassinat pel feixisme. Per aquest motiu i quan es compleixen 81 anys de la seva mort, Arenys de Munt convoca a la ciutadania a un acte d’homenatge i record. Es farà avui a les 8 del vespre a la Plaça Lluís Companys. És un acte ja habitual en el calendari de reivindicació catalanista al nostre municipi. Ho ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, Tònia Vila Paituví