Avui comença oficialment la Festa Major d’Arenys de Munt

A les 8 del vespre, l’Ajuntament acollirà el Pregó que enguany anirà a càrrec del primer equip masculí d’hoquei patins d’Arenys de Munt.

També avui a les 9 del vespre, al Mercat Municipal, es faran les jornades pràctiques d’elaboració de “relleno”, a càrrec de Sònia Montilla.

A la mateixa hora, a la Sala Corrioles del Centre Moral, es continuarà amb l’assaig de la Dansa i a 2/4 de 10 de la nit, al Castell Jalpí, tindrà lloc avui la desena nit de l’esport.

Enguany, la nit de l’esport, es farà al Castell Jalpí i mantindrà el format tradicional.

Demà, a les 6 de la tarda, a la Sala Municipal es farà l’espectacle infantil: La gran aventura, de Marcel Gros. La regidora de festes, Tonia Vila, ha explicat que a l’hora de programar actes han volgut mimar als més petits.

També demà, a les 9 del vespre, hi haurà Correfoc a càrrec dels Diabòlics Anònims de Vilassar de Mar. Després, a 2/4 d’11 de la nit, a la Biblioteca, tindrà lloc l’espectacle: La mirada violeta.

Es tracta d’un espectacle poeticomusical de la cantautora Meritxell Gené  i la poeta i escriptora Aina Torres , que retraten a dues escriptores fonamentals de la literatura catalana: Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig. Programa_Festa_Major_2017.jpg.230x230

Dissabte, a 2/4 d’11 del matí, es farà davant de l’Ajuntament el Ball d’honor a càrrec de l’Esbart Dansaire del Centre Moral.

A les 11 del matí, a l’Església Parroquial, tindrà lloc l’Ofici de Sant Martí. A l’acta hi cantarà la Coral del Remei, amb l’acompanyament de la Cobla Maravella. L’Ofici serà retransmès en directe per Ràdio Arenys de Munt.

Seguidament a ¼ d’1 del migdia, a la plaça de l’Església, es farà la recepció dels Martins i Martines d’Arenys de Munt, i l’audició i ballada de dues sardanes amb la Cobla Maravella.

També es farà una Ballada infantil de la Dansa d’Arenys de Munt, a càrrec de nens i nenes de l’Escola Sant Martí, l’Escola Sobirans i de l’Esbart Dansaire del Centre Moral específic i, finalment, la ballada de la Dansa d’Arenys de Munt, amb les espolsades.

A les 2 del migdia, a la plaça de l’Església es farà la inauguració de la reforma de l’Esplai i a continuació el vermut popular. Amb aquestes darreres obres s’ha aconseguit tenir un espai més ampli del bar. S’ha canviat el terra, s’han pintat les parets i s’ha climatitzat l’espai.

Dissabte a 2/4 de 8 de la tarda començarà el concert de Festa Major amb l’Orquestra Maravella, i les 11 de la nit, hi haurà el Ball, que es farà al Castell Jalpí.

Una altra de les novetats d’enguany ha estat la creació de la Comissió Jove La Turrada, que ha treballat amb la comissió de festes per organitzar activitats adreçades als més joves.

Les activitats organitzades per la comissió jove començaran dissabte a 2/4 de 8 de la tarda, on des de la plaça de l’Església es farà el primer Correquintos Popular. I a 2/4 de 10 de la nit es farà un sopar jove amenitzat per Ferran Exceso seguit de la Nit Jove amb La Bambula, Strombers, Los de Marras i DJ Hochi.

Un altre canvi és el primer Torneig de Botifarra que tindrà lloc diumenge a les 4 de la tarda, a l’edifici del Mercat.

També diumenge, a  les 11 del matí, a la plaça de l’Església i dins la Campanya Viu el Parc hi haurà el taller Impressionats per la Natura, tècniques d’impressió amb els elements que la natura ofereix.

A 2/4 de 12 del migdia, des de l’Ajuntament sortirà la Cercavila de gegants, amb els gegants d’Arenys de Munt, Tordera i Caldes, i a les 12 a la plaça de l’Església començarà la 22enà Mostra de “Relleno” d’Arenys de Munt.

També diumenge, a les 12 del migdia i a la Sala d’Exposicions es farà el Lliurament de premis del 42è Concurs Fotogràfic de Sant Martí. I a la tarda, a les 5, a la Sala Municipal hi haurà jocs gegants “Revoltim” per a nens i nenes.

D’altre banda, el recital de dansa de les seccions infantil i juvenils de l’Esbart del Centre i de l’Esbart de Mollet finalment es farà el següent diumenge, dia 19.

Per finalitzar les activitats de la festa major, el Grup de Teatre del Centre Moral representarà, a les 7 de la tarda,  l’obra Florido pensil. Les entrades les podeu adquirir a la secretaria del Centre Moral o a través del web: centremoral.cat