Avui comença la campanya de la Renda de l’any 2020

Avui comença la campanya de la Renda que obligarà les persones afectades per un ERTO a fer la declaració tot i que els ingressos no superin els 22 mil euros. Hisenda considera que hi ha dos pagadors i les regles són més estrictes. Si no s’han aplicat retencions al pagament de la prestació, la declaració pot sortir a pagar entre 1.500 i 2.500 euros, en funció de les càrregues familiars. Les mares treballadores, amb fills menors de 3 anys, no podran gaudir dels beneficis per maternitat si estan afectades per un ERTO total. Les persones amb nòmines d’uns 1.200 euros al mes i en situació d’ERTO hauran de constatar primer quins han estat els ingressos percebuts pel SEPE. Si superen els 1.500 euros i sumen més de 14.000 anuals, estan obligades a fer la declaració. El següent pas és demanar l’esborrany i fer totes les verificacions que calgui perquè no són dades contrastades. És un Consell de la vicepresidenta dels Fiscalistes del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Carme Jover

Així doncs Carme Jover recomana no precipitar-se i assegurar les dades reals amb el certificat del SEPE per evitar errors i multes. És possible que no s’hagin aplicat retencions o que siguin molt baixes i ara toqui pagar.

Tampoc es poden confiar les mares amb fills petits perquè amb un ERTO total perden la condició de treballadores.

Jover avisa que cal declarar els ajuts percebuts per la pandèmia. L’Ingrés Mínim Vital obliga a fer la declaració a tots els peperceptors de la família, si be, en aquest cas, no toca pagar perquè els diners no tributen.

A partir del 4 de maig es pot demanar atenció telefònica a Hisenda.