Avui al ple municipal es farà una declaració institucional en defensa dels drets de l’Adrià i la Tamara Carrasco

Aquest vespre hi ha Ple Municipal de l’ajuntament d’Arenys de Munt per aprovar les ordenances fiscals del 2019 en el que bàsicament es pretén canviar el llenguatge jurídic per fer-lo més clar i adaptat a la normativa.

També es porta a ple la darrera modificació de crèdit de l’any, que serà per un valor de 60.000 euros. En parla el regidor d’Economia, Josep Sànchez.

Altres punts són l’increment del salari dels treballadors de l’Ajuntament en un 0,30%, la proposta de licitació del servei de recollida d’escombraries i la resolució d’al·legacions i aprovació provisional del pla especial i catàleg del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental.

També es porta la proposta de modificació de l’assegurança de danys a edificis i instal·lacions municipals, adjudicat a Catalana Occidente a través de la compra agregada amb l’Associació Catalana de Municipis.

La Cup presenta una moció per garantir l’assistència sanitària pública gratuïta per a tothom. La regidora Nuria Paituví explica el Tribunal Constitucional va suspendre de manera cautelar la Llei Catalana d’accés a la sanitat universal, i que si finalment es suspèn deixarà a 180 mil catalans sense sanitat pública.

També es farà una declaració institucional en defensa dels drets de l’Adrià Carrasco i la Tamara Carrasco, membres d’un CDR que han estat acusats de terrorisme per aixecar la barrera d’un peatge.

El regidor de la CUP Josep Manel Ximenis creu necessari fer aquesta declaració per defensar el dret a la protesta, a la mobilització i a la desobediència civil, i per demanar que es retirin els càrrecs, els quals considera injustos.

El ple és ordinari i per tant també hi haurà precs i preguntes. La regidora Maria Ballester preguntarà sobre quines són les conseqüències legals de què no es pugui deixar parlar a un regidor, fins i tot a una persona del públic, quan no toca.

La CUP preguntarà sobre com està la neteja d’herbes de les voreres del poble, sobre si es compleix el reglament pel que fa als vehicles abandonats al carrer, i farà un prec per resoldre la utilització de les passeres de la riera com espai de càrrega i descàrrega.

El PP farà un prec sobre la parada d’autobús al pont i preguntarà sobre les obres d’arranjament del mur de contenció de la creueta i sobre el sistema de neteja d’escocells de la riera.

El PSC farà un prec per a què es condicioni l’espai d’esbarjo dels gossos situat a Can Jalpí, i preguntarà sobre els contenidors de vidre que no es buiden, sobre les actuacions per eliminar la plaga de rates a Ca l’Aranyó i sobre la tardança en fer funcionar correctament el semàfor de l’entrada del poble.

El PDeCAT preguntarà sobre el número d’activitats del “recull d’activitats de suport al teixit empresarial”, i farà tres precs: un per ampliar el projecte redars, un altre per establir un punt d’atenció a l’emprenedor, i un per millorar la seguretat pels vianants a la riera.

El ple és avui a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i el podreu seguir a través de la ràdio o a la mateixa sala de plens.