Avui a les set del vespre l’ANC d’Arenys de Munt presenta el llibre “Fronteres” de Vicent Partal Montesinos

El director de Vilaweb des de fa 27 anys, i reconegut independentista, serà a la Sala Municipal per presentar aquest llibre. Ha explicat que no parlarà concretament el llibre, peròs i que farà una presentació de la tesi que defensa el llibre a través de mapes explicatius. Tot seguit s’obrirà un debat que sol acabar derivant en una xerrada sobre la situació política actual. El sentirem avui al vespre, però ahir vam poder escoltar-lo a Ràdio Arenys de Munt, al Cafè del matí. Va explicar d’on va sorgir la idea del llibre.

Partal considera que les fronteres haurien de poder canviar a través de mecanismes democràtics i no sempre amb guerres i violència. Considera que això és insostenible, i tard o d’hora ha d’arribar un consens mundial per establir una nova manera de gestionar les fronteres que no impliqui guerra. S’han de poder establir amb sistemes democràtics i amb condicions, ja que és un tema transcendental .

En aquest llibre Partal hi ha volgut posar tota la seva experiència en territoris de frontera, però amb una important part literària a la qual no està tana acostumat.

Durant l’entrevista al matí, Partal també es va pronunciar al voltant de la proposta de l’ANC de fer una llista cívica que concorri a unes futures eleccions per declarar la Independència. Ho troba precipitat parlar-ho ara, però li satisfà que l’ANC hagi pogut tornar a marcat l’agenda política i el ritme del procés independentista.

Aquesta presentació va lligada als actes previs a la commemoració del 5è aniversari del dia 1 d’octubre. Recordem que aquí a Arenys de Munt, a part d’aquesta xerrada d’avui, hi ha previst una exposició i un sopar popular i animació a l’espai 1 d’Octubre, davant l’Ajuntament, la nit del divendres 30. Ho explicava fa uns dies Vicenç Ibáñez Cardona, portaveu de l’ANC d’Arenys de Munt.

La xerrada d’avui de Vicent Partal obrirà la commemoració dels 5 anys del referèndum per la independència i servirà per recordar com va viure cadascú aquella intensa jornada. Vicent Partal també ho va recordar a la conversa del Cafè del Matí, però va anar més enllà, recordant també la primera consulta popular a Arenys de Munt.

La presentació del llibre es farà a la Sala Municipal, un lloc que també va tenir part del protagonisme el dia de la primera consulta. No hi havia les urnes, perquè estaven al passadís del Centre, però si que s’hi feien les rodes de premsa. I el dia 1 d’octubre de 2017 si que va ser escenari de les votacions.