Avui 14 de març és el Dia Mundial de l’Endometriosi, per la qual cosa la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color groc

Mei Bayerri Roig,  afectada i membre de la Delegació Catalana de l’Associació MoviEndo, ha explicat que l’endometriosi és una malaltia que afecta aproximadament un 15% de les dones en edat fèrtil i consisteix en el creixement de teixit endometrial fora de la cavitat uterina, formant quists, nòduls o implants de teixit endometrial que es poden localitzar a la pelvis i també a la bufeta, i provocar problemes miccionals (dolor, infeccions recurrents, etc.) i al sistema renal (dolor a l’hora de defecar, obstruccions intestinals, etc.). El temps de mitjana del diagnòstic és de nou anys, tot i que a ella van trigar dues dècades a diagnosticar-li. Pot provocar dolor, astènia (fatiga crònica) disparèunia (dolor durant o després de les relacions sexuals), síndrome miccional, trastorns intestinals i infertilitat, entre d’altres, el qual disminueix la qualitat de vida de les afectades.

Es considera la primera malaltia ginecològica que pateixen les dones, ja que supera el càncer de mama, tot i que encara se’n desconeixen les causes i la curació. Per això és important l’investigació, i Mei Bayerri Roig ha celebrat que l’endometriosi sigui una de les malalties per les quals recaptarà diners la Marató de Tv3 d’enguany.