Avui 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, per la qual cosa la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color verd

Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Els seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

La salut mental i el benestar emocional és un concepte ampli relacionat amb la manera com ens sentim, pensem o actuem en el nostre dia a dia. Es pot definir com un estat d’equilibri i benestar en què una persona és conscient de les seves capacitats i pot desenvolupar les seves habilitats cognitives i emocionals, viure en societat i satisfer adequadament les demandes de la vida quotidiana. Així, la salut mental és la base per al benestar i el funcionament efectiu de les persones i de les comunitats, i esdevé un aspecte indissociable del concepte de salut: no es pot tenir un bon estat de salut sense una bona salut mental.

A banda d’això aquest matí hem pogut veure una paradeta de la Clínica de Salut Mental d’Arenys de Munt de la Comunitat Terapèutica del Maresme  a la Plaça de l’Església. Dani Espin, membre de la comunitat terapèutica, ha explicat que la idea és obtenir ingressos per fer excursions i projectes que millorin la qualitat de vida dels pacients ingressats.