Aviat es començarà a identificar gossos a través de l’ADN de les caques que s’abandonin a la via pública

L’Ajuntament iniciarà properament la identificació de gossos que deixin deposicions al carrer a través de l’ADN. Per fer-ho cal un procés previ per tenir censats tots els gossos del poble amb el seu ADN corresponent i llavors poder identificar-los recollint mostres de les caques deixades a la via pública. També ho va explicar l’alcalde aquí a la ràdio el dissabte a la sessió d’alcaldia. Va comentar que es farà un canvi d’ordenança i s’obligarà als propietaris de gossos a que censin el seu animal donant una mostra d’ADN. El sistema va més enllà i pot detectar quin tipus de gos és encara que no tingui l’ADN registrat.

L’alcalde va afirmar que segurament qui és incívic ho és en tot, tant llençant la brossa com no recollint caques del gos com anant en patinet sense respectar cap mínima norma de convivència. De tots aquests fronts ara mateix l’alcalde diu que ha demanat a la policia que prioritzin el control de caques de gos

Josep Sánchez diu que és increïble que apareguin caques de gos a carrers com al Panagall just mitja hora després d’una neteja amb baldeig d’aigua.

Sánchez entén que no es pot arribar a l’incivisme zero, però si que cal, entre tots, millorar la taxa d’incivisme i aprendre a embrutar menys.