Aviat acaba la primera fase de recollida de receptes antigues pròpies del municipi que a l’estiu va engegar l’ABIC

Des de l’agost que l’ABIC té engegada una campanya per trobar receptes de cuina antigues i pròpies d’Arenys de Munt, i que está arribant al final de la primera fase. En aquest cas el projecte el fa en col·laboració amb l’Esplai de Jubilats. Des de l’Associació de Botiguers i Comerciants segueixen amb l’objectiu de potenciar el producte propi, de KM 0. En concret, aquesta campanya pretén recuperar receptes tradicionals que tinguin com a protagonista productes singulars d’Arenys de Munt. Des de finals d’agots tothom qui ho desitgi pot anar a l’Esplai de Jubilats i trobarà una fitxa culinària per omplir i que haurà de retornar al mateix Esplai.

La presidenta de l’ABIC, Silvana Herce Dulsat, ha explicat que és un projecte més lent del que es pensaven, ja que a molta gent li ha fet mandra escriure en un paper una recepta. O potser no s’hi han vist en cor. Per això intentaran en una propera edició facilitar més la manera de recollir la recepta. Tot i això, se n’han recollit, i ara estudiaran com treballar aquest material. Una idea és fer un llibre, i que a les cartes dels bars i restaurants del poble hi hagi plats fets a partir d’aquestes receptes antigues i pròpies del municipi. També es triarà una recepta “guanyadora” i se li entregarà un premi durant la Fira de la Llum del desembre. Per cert que en aquesta fira hi haurà una parada on es repartirà caldo calent, elaborat precisament amb una de les receptes recollides en aquseta campanya.

per altra banda, Silvana Herce ha explicat que ja hi ha 300 inscrits a la Castanyada Terrorífica i només hi ha places per a 400 persones. Per tant només en queden un centenar per omplir, i ha recomanata  tothom que hi vulgui participar que s’inscrigui aviat i no ho deixi per darrera hora.