Arribada de la Flama del Canigó i Fira de la Cirera d’en Roca per Sant Joan

Enguany el Centre tornarà a pujar al cim del Canigó per recollir la flama dels Països Catalans i portar-la a Arenys de Munt.

Una expedició formada per membres de la comissió d’El Centre és Viu sortiran d’Arenys de Munt aquest migdia per tal d’arribar al vespre a la pista forestal que condueix cap al refugi de Cortalets. Allà deixaran el cotxe per pujar a peu cap al cim del Canigó amb l’objectiu d’arribar-hi abans de les 12 de la nit quan, a 2.786 metres d’altitud tindrà lloc la regeneració del foc provinent del Castellet de Perpinyà. Un cop amb el foc del Canigó al quinqué del Centre es realitzarà la baixada en plena fosca únicament il·luminada pel riu de llums i flames dels diferents excursionistes que distribuiran la flama als diferents pobles de Catalunya.

 

La festivitat de Sant Joan a Arenys de Munt començarà com ja és tradició amb l’arribada de la Flama del Canigó. A les 7 de la tarda, a la plaça de l’església, hi haurà sardanes amb la Cobla Premià.

Seguidament arribarà la flama, que un any més aniran a buscar alguns membres del Centre Moral i el Grup de Muntanya d’Arenys de Munt.

Tot seguit es llegirà el manifest i s’encendrà la foguera. Com a novetat, s’oferirà coca i vi a tots els assistents. En acabat, es reprendrà la ballada de sardanes que clourà amb la ballada de la Dansa d’Arenys de Munt.

I diumenge, dia de Sant Joan, arribarà a Arenys de Munt la 19enà Fira de la Cirera d’en Roca. Els actes comencen a les 5 de la tarda amb la 25enà trobada de puntaires que tindrà lloc a la plaça de l’Església i on hi participen 250 puntaires.

Seguidament es farà una cercavila amb el grup de percussió Soroll. Som i els geganters d’Arenys de Munt.

Pel que fa a la Fira, aquesta començarà a les 6 de la tarda a la riera, amb la inauguració oficial i seguidament amb un festival de dansa i l’entrega d’obsequis a les participants de la trobada de puntaires.

A continuació hi haurà música amb Men in Swing. També hi haurà venda de cireres, fira artesana i tallers infantils.

El regidor de promoció econòmica, Josep Sánchez, ha confirmat la presència de la consellera d’Agricultura Teresa Jordà i del conseller d’Interior Miquel Buch. Sànchez ha volgut destacar la cirera d’en Roca, un producte molt valorat fora del àmbit local.

I a 2/4 de 7, a la Plaça de Catalunya, es farà el desè concurs popular d’escopir pinyols. Ricard Ferran, del grup La Litxa, ha convidat a petits i grans per passar una bona estona.

Hi haurà diversos premis cedits per restaurants i establiments del poble. Ricard Ferran ha expressat la seva voluntat de que escopir pinyols sigui un esport olímpic però és conscient que és difícil a curt termini.

D’altra banda, restaurants i pastisseries del poble participen de les jornades gastronòmiques de la cirera d’en Roca, elaborant plats i postres amb cireres.

Es tracta del restaurant Collsacreu, el restaurant de Lourdes, L’Era, restaurant Martori, L’Obrador i La Lyonesa. Les jornades gastronòmiques s’allargaran fins al 15 de juliol.