Arriba el Temps de maduixes amb la participació de productors, restaurants i pastisseries d’Arenys de Munt

Després de dos mesos ben grisos, meteorològicament parlant, la maduixa arriba per posar color a la primavera. El 29 d’abril, demà,  es dona el tret de sortida del Temps de Maduixes, unes jornades gastronòmiques ben típiques del Maresme que s’allargaran durant un mes, fins el 29 de maig. Una oportunitat ideal per destacar un dels productes locals i singulars de la comarca que es poden elaborar en plats dolços i salats, amb producte de Mar i de Munt, i que es poden maridar amb vi o escumosos de la DO Alella conformant els Sabors Maresme.

Exacte. Amb el seu gust dolç però amb un punt d’acidesa, la seva textura carnosa, un aroma agradable i un color vermell intens, les maduixes són un dels símbols del Maresme. A causa del clima i l’orografia de la zona muntanyosa de la comarca, aquest fruit té una qualitat envejable. A més, la major part de les maduixes que es conreen al Maresme es comercialitzen al mercat interior.

En les jornades hi participen un total de 30 restauradors, 12 productors d’horta i fruita, 5 elaboradors d’ous, carns i derivats, 11 elaboradors de pa i dolços i 3 de mels, melmelades, patés i conserves de 18 municipis de la comarca que ofereixen diferents propostes gastronòmiques on la maduixa hi té un paper destacat. D’Arenys de Munt hi participen el Restaurant L’Era, Agrosalichs, Can Marpons, Pastisseria l’Obrador i Pastisseria La Lyonesa.

La prestigiosa cuinera Ada Parellada, propietària del restaurant barceloní Semproniana, participa en aquesta edició del Temps de Maduixes oferint una recepta amb maduixes del Maresme que la iaia del Maresme s’ha encarregat d’il·lustrar. La xef catalana també ha proposat una altra recepta en la que hi han col·laborat dos productors locals: Pep Marpons, d’Arenys de Munt, i la Unió de Maduixaires de Calella. A Arenys de Munt la Diada de la Maduixa es farà el dia 8 de maig.

Nosaltres ens hem interessat per conèixer les propostes que fan els restauradors i productors. Amb el Pep Marpons organitzarem una connexió en directe d’aquí uns dies, Agrosalichs parlarà de maduixes al programa El Cafè del Matí, a la seva secció habitual, del restaurant l’Era en parlarem en properes edicions de l’informatiu. I de les dues pastisseries, parlem amb l’Obrador, que és la que es publicita a través de la ràdio. Parlem amb Pitu Roig, uns dels pastissers de l’Obrador.