Arenys de Munt tindrà festa del Remei, amb actes per a tots els públics, però sempre sota paràmetres de prevenció covid

El cap de setmana del 10 i 11 d’abril és el Remei, ja saben que sempre és després de Setmana Santa. Per tant, avui falta un mes just per arribar-hi. De fet, serà la primera festa del Remei en pandèmia que es podrà celebrar, ja que l’any passat va caure en l’època de confinament domiciliari estricte i es va suspendre tota activitat. Fa uns dies a l’informatiu el regidor de Joventut ens confirmava que si, que la voluntat del govern és tenir festa del Remei, tot i que, evidentment, adaptada a les restriccions de mobilitat i aforaments vigent.

Avui el regidor de Festes, Abel Coll, ha explicat que pel Remei hi haurà una actuació festiva divendres, Nit Jove dissabte amb grups locals, i diumenge animació infantil al matí i havaneres a la tarda amb rom cremat, si es pot. També se sap que aprofitant el Remei s’inaugurarà la Placeta de la República a Can Borrell, amb música i, si es pot, un vermut popular.

Arenys de Munt no té cap festa major a l’estiu, però això mai ha estat un maldecap, ja que tenim les bredes, les tradicionals festes a diferents zones i barris del municipi. L’any passat es va poder fer molt poca cosa, i aquest any, almenys a hores d’ara, presenta un estiu força incert encara. La previsió de tothom és que sigui un estiu millor que el de l’any passat, ja que, tal com ara comentava el regidor Coll, hi haurà bona part de la població immunitzada de Coronavirus gràcies a la vacunació i s’haurà pogut recuperar algun graó més de normalitat. Però és incert, si, saber fins a quin punt de normalitat es recuperarà. De fet que hi haguessin bredes seria un símptoma de normalitat. I ahir al vespre es va fer una reunió telemàtica també entre l’àrea de Festes i els responsables d’organització de les bredes, per saber exactament quines intencions hi ha i plantejar el que es pugui fer. El regidor Coll comenta que aquest any hi haurà bredes, però encara és aviat per saber quan es faran i amb quines restriccions