Arenys de Munt tindrà aquest proper curs lectiu quatre línies d’I3, dues a cada escola del municipi

És la reivindicació que feia l’Ajuntament des de la regidoria d’Educació i finalment així s’ha concedit des del Departament. El conveni que va regular l’adjudicació de línes fins ara es dóna per finalitzat, i la regidoria d’Educació ja té prevista una reunió amb Serveis Territorials per començar a crear una Taula de Planificació Educativa que permeti consensuar tots els temes educatius d’Arenys de Munt. La reunió serà el 13 de setembre.

Recordem que a Arenys de Munt el Departament d’Educació concedia només tres línies, una a una escola i dues a una altra. I ho anava alternant cada any. Aquesta primavera, però, tocava una sola línia al Sobirans i dues al Sant Martí. El problema va ser que hi va haver moltes més inscripcions al Sobirans que al Sant Martí i les famílies que volien anar al Sobirans en primera opció demanaven que tothom pogués anar a l’escola escollida. Va haver-hi tibantor, manifestacions i rebombori. En primera instància el Departament es mantenia ferm però finalment va concedir dues línies al Sobirans i una al Sant Martí. I ara, just aquests dies, hem sabut que hi ha hagut noves inscripcions als centres educatius arenyencs que tècnicament han fet possible que el Departament posés una quarta línia de I3 al poble i que en tinguin dues cada escola. Serà així almenys aquest any tot i que la regidoria d’Educació desitjaria que les quatre línies ja fossin fixes a Arenys de Munt d’ara en endavant.

La regidora d’Educació, Tònia Vila Paituví, ha celebrat la notícia, que va arribar oficialment a les escoles i al’Ajuntament a finals de la setmana passada. Per ara, és una decisió per al proper curs, però no se sap si ja serà definitiu per als propers anys. Vila creu que el creixement urbanístic d’Arenys de Munt implicarà que seguirà fent falta que hi hagi 4 línies d’I3 al poble. Considera que el procés de preinscripció, inscripció i matrícula, és un procés viu, que es mou encara que s’hagin acabat els terminis establerts. Entén que els pares patíssin a l’hora de les preinscripcions però ella sempre els havia demanat paciència i temps per acabar recol·locant les places. I finalment la decisió final ha estat favorable a tothom. Caldrà ara, diu Tònia Vila, tornar a teixir llaços entre comunitat educativa que va quedar tan erosionada amb el conflicted’enguany. Considera que no hi ha cap alternativa que entendre’s, i que cal aparcar recels i tibantors entre famílies.