Arenys de Munt s’ha aixecat avui amb les pitjors dades sanitàries des de l’inici de la pandèmia. Actualment hi ha 76 casos actius de Coronavirus i l’índex de rebrot es situa prop dels 1.000 punts

A més a més, la taxa de reproducció ha augmentat fins a 2,90, és a dir, de mitjana una persona positiva en COVID contagia gairebé a tres persones. La regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros, afirma que la situació al poble és crítica.

Maria Àngels Gros demana extremar la precaució ja que si la situació evoluciona com fins ara, Arenys de Munt presentarà dades encara més preocupants.

Precisament per tal de revertir la situació tant a Arenys de Munt com a tot Catalunya, s’han aprovat noves mesures i restriccions per contenir els brots de COVID-19. La més destacable és la prohibició de tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Hi ha excepcions a la mobilitat, que caldrà justificar adequadament com la necessitat de desplaçar-se per anar al lloc de treball o passejar a les mascotes, que estarà permès de 4 a 6 de la matinada.

L’activitat social i els desplaçaments fora del domicili s’han de reduir al màxim possible i el contacte social s’ha de limitar als grups bombolla, és a dir, a grups de persones que es relacionen entre sí generant un espai de confiança i seguretat. Segueixen prohibides les trobades i reunions de més de 6 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

Els serveis, comerç minorista i restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili, es podrà portar a terme fins les 9 del vespre, i els espectacles públics i les activitats culturals podran finalitzar a les 10 del vespre. A més a més, es permetrà el retorn dels assistents entre les 10 i les 11. Ho explica la regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

La bona noticia és que han donat negatius yots els PCRS realitzats als treballadors de l’Ajuntament confinats per estar en contacte amb un positiu. L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sànchez, explica que no és senzill mantenir els serveis de l’Ajuntament mitjançant el tele treball. Per adaptar-se a la nova situació sanitaria, demà es farà una reunió que servirà per redistribuir el personal i així …. que cap servei queda aturat.

Sobre la covid també va parlar la CUP d’Arenys de Munt al programa Parlem del Poble de la ràdio.

El regidor Guiu Muns, va comentar que, tot i les mesures restrictives, la gent es prou conscient de la situació i pensen en la resta de col·lectius que tenen una situació complicada, com ara els propietaris de bars i restaurants.

Maria Ballester, de la CUP, va afegir que el fet de tenir pitjors dades de casos positius fa que les mesures que s’apliquin siguin més restrictives, per això cal mirar per la salut, ja no tan sols física sinó també mental.

I tot i que entenen que la situació actual és preocupant, creuen que s’hagués pogut fer algun acte més de Festa Major, i no sols el pregó virtual.

Guiu Muns va explicar que han traslladat a la regidora d’acció social la seva preocupació per la gent que viu sola, sobretot la gent gran, i que s’hagués pogut fer algun acte més pensant en aquest col·lectiu, seguint l’exemple d’altres pobles.

I Maria Ballester també va dir que s’hagués pogut programar alguna activitat cultural tenint en compte que els actes culturals no estan prohibits. Podeu escoltar sencer el programa Parlem del Poble el a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.