Arenys de Munt recupera la Mina del Cornell per abastir-se d’aigua amb recursos propis

La mina del Cornell torna a estar operativa i podrà donar aigua a bona part del nucli urbà d’Arenys de Munt. Aigües Arenys l’ha recuperada després d’un procés que s’ha allargat des del 2019 fins ara. Una empresa especialitzada en la millora de mines i pous s’ha encarregat de la recuperació, en dues fases: una a l’abril de 2019 i una altra ara, al març de 2020. S’han pogut netejar 320 metres lineals dels 980 totals, corresponents al tram que va des del dipòsit del Cornell fins al pou del desviament de les aigües cap a la riera de Sobirans, situat a Can Colomer. Ho explica el cap tècnic d’Aigües d’Arenys.

L’actuació definitiva ha estat aquest passat mes d’abril, quan es va millorar la connexió físico-química de la mina amb el dipòsit, incorporant-hi un cabalímetre, nova canonada i un aparell clorador d’hipoclorit sòdic per poder tractar l’aigua abans de ser entrada al dipòsit. Alex Sola, explica que tenir aquesta mina activa de nou permetrà estalviar en la compra d’aigua i abastir el municipi amb recursos hídrics propis.

Actualment a Arenys de Munt es disposa de vuit pous en explotació, però no tots són utilitzables al mateix moment o no disposen de l’aigua amb els criteris de qualitat que exigeix el Departament de Sanitat de la Generalitat.

D’altra banda, Alex Sola ha explicat que Aigües d’Arenys no ha aturat la seva activitat durant el confinament. Han estat treballant sota mínims i sempre vetllant per la seguretat dels operaris.

Per últim, Àlex Sola ha comentat que s’ha enviat el rebut de l’aigua corresponent però que no es cobrarà fins al 2 de juny.