Arenys de Munt rebutja la sentència del Suprem, reclama l’amnistia pels presos polítics i defensa el dret a l’autodeterminació

El ple extraordinari d’ahir de l’Ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar la moció de rebuig a la sentència, que reclama l’amnistia pels presos polítics i en defensa del dret d’autodeterminació. La moció va ser aprovada per tots els grups independentistes de l’ajuntament a excepció del PSC, que no va participar de la votació. Les duesregidores socialistes van marxar del plenari per evitar participar de la votació, argumentant que l’Ajuntament no té competència en aquest assumpte i que l’acord no té validesa.

L’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sànchez, va dir que aquesta sentència mostra que no hi ha democràcia. Parla d’un judici que no s’hagués hagut de produir mai, ja que votar no és cap delicte, i d’una sentència que no aturarà el moviment independentista. Escoltem els acords de la moció.

Des de Junts per Arenys de Munt el regidor Lluis Campasol va dir que aquesta és una sentència venjativa, que no respecta ni el diàleg, ni la democràcia amb politics presos escollits pel poble. Per tant, cal fer-los costat amb mobilitzacions pacifiques per exigir els drets atacats amb la sentència del Tribunal Suprem.

El regidor de la CUP, Guiu Muns, va dir que aquesta és una situació greu i que cal unitat per plantar cara a aquesta injustícia. Diu que serà el moviment del poble qui aconseguirà l’amnistia total dels politics presos i l’autodeterminació.

La regidora d’Esquerra Tònia Vila va dir que en el plens municipals s’han aprovat un munt de mocions per reclamar la llibertat i ara més que mai aquesta sentencia no farà aturar aquest anhel de llibertat, amb moviments pacífics.

I el regidor no adscrit, Abel Coll, va dir que el govern espanyol només coneix la repressió, però que no tenen por i per tant continuaran lluitant per la llibertat dels politics catalans que són a presó injustament.

La regidora del PSC Vanesa Muñoz, tot i no votar la moció, va fer referència a la sentència fent autocrítica i dient que aquesta és un fracàs de la política. També va traslladar la sensibilitat del seu grup als polítics jutjats i a les seves famílies pel fet d’haver suportat una situació de privació de llibertat amb caràcter preventiu, i ara per condemna.

El ple sencer el podeu escoltar al web de Ràdio Arenys de Munt a la carta.