Arenys de Munt presenta les millors dades d’atur des de l’abril del 2008

A Arenys de Munt, respecte del mes passat, l’atur registrat ha baixat en 7 persones; hi ha 352 persones residents inscrites al SOC. Es tracta del nombre més baix d’aturats al municipi des de l’abril de 2008 i la dada més baixa per a un mes de juliol des del 2007.

Respecte del juliol de 2021 hi ha 71 persones aturades menys, i el nombre de persones aturades no només és el més baix de la sèrie mensual; es també el més baix dels darrers 12 mesos. Aquestes dades ens estant indicant una bona situació del mercat de treball, si més no pel que fa a les persones que busquen feina.

El descens en la variació interanual és més moderat que el que veiem els passats mesos de maig i juny; és a dir, la diferència respecte de les xifres d’atur de l’any anterior és més petita que en els mesos anteriors.

A diferència del que veiem a Arenys de Munt, a la resta d’àmbits del nostre entorn la xifra de persones aturades ha augmentat, quan el que ha estat habitual els darrers anys era un descens de l’atur en aquest mes. Les variacions interanuals segueixen sent a la baixa en tots els territoris.

Tot i la pujada de l’atur, Catalunya tanca el mes amb la xifra d’atur més baixa per a un mes de juliol des del 2008.

Més detalls a l’entrevista amb la tècnica d’Ocupació, Mercè Vives.