Arenys de Munt prepara la commemoració del primer 8 de març en època de pandèmia

Falten dues setmanes pel dia 8 de març, dia de la dona, i l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Arenys de Munt ja ha perfilat com serà la celebració. Serà la primera vegada que es commemora aquesta diada en situació de pandèmia, ja que l’any passat el confinament va començar poc després. I això farà que la jornada es celebri diferent, com tot s’ha hagut de celebrar durant aquest darrer any. La regidora d’Igualtat, Mari Àngels Gros, comentava al darrer Ple que el dia 8 de març es publicarà el vídeo col·laboratiu elaborat amb diverses noies i dones del poble per a la lectura del manifest institucional del 8 de març. Aquest vídeo es penjarà al web i a les xarxes socials municipals. El mateix 8 de març es penjarà al balcó de l’Ajuntament una pancarta reivindicativa sota el lema “Dones, ara és el nostre moment”.

Donaviva organitza el taller “L’acció de la paraula”, a càrrec de Gemma Julià, on a partir de poesia i textos narratius breus es podrà descobrir com donar vida a la paraula. Aquesta activitat es portarà a terme el 8 de març de 10 a 12 h en format virtual. Per a més informació i inscripcions, cal contactar amb els telèfons 639 977 418 / 654 881 711 o enviar un correu electrònic a donaviva_arenysdemunt@hotmail.com.

El 9 de març es realitzaran les marxes exploratòries en perspectiva de gènere pel poble, que són una eina per descriure i analitzar col·lectivament l’espai urbà i serveixen per diagnosticar i fer propostes de millora des de l’experiència viscuda i la mirada femenina. Els sis principis que es treballaran durant les marxes són els següents: entorn senyalitzat, entorn visible, entorn vital, entorn equipat i entorn comunitari. Es farà una sessió introductòria en línia el dia 4 de març a les 6 de tarda i una sessió també en línia de tancament per comentar l’informe final sobre aspectes detectats durant les marxes. Per poder participar a l’activitat, cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a igenere@ademunt.cat o trucant al 646 083 707. Les inscripcions són limitades.