Arenys de Munt posa al servei de la ciutadania una deixalleria mòbil al centre de la vila cada darrer dissabte de mes

A partir d’aquest dissabte dia 26 de febrer del 2022, cada últim dissabte de mes hi ha haurà un servei de recollida de residus propis de deixalleria; una deixalleria mòbil que complementarà l’habitual deixalleria fixa. L’Ajuntament d’Arenys de Munt implementa aquest servei dins del programa de millora de la recollida selectiva de residus. Un vehicle adaptat i equipat s’instal·larà l’últim dissabte de cada mes, en horari de 10 a 14 h, a la rambla Francesc Macià (al costat de la font). Els tres primers dissabtes del servei seran el 26 de febrer, el 26 de març i el 30 d’abril.

El nou servei de la deixalleria mòbil complementa la deixalleria fixa amb l’objectiu de facilitar l’accés a la recollida de residus especials de petites quantitats (que no podem considerar en cap cas fracció de selectiva): fluorescents, bombetes, piles, bateries, pintures, petits aparells elèctrics i electrònics, i altres residus de petites dimensions.

A la deixalleria mòbil si que hi podem portar fluorescents, làmpades i bombetes; piles i acumuladors, bateries; radiografies; telèfons mòbils; aparells informàtics, CD i DVD; olis vegetals i usats; olis minerals i usats; roba i sabates; petits electrodomèstics (de línia marró, electrònica, aparells informàtics); fusta i vidre de petites dimensions; pintures, vernissos i dissolvents, aerosols; cartutxos i tòners d’impressores i copiadores; residus d’aparells elèctrics i electrònics; ferralla; càpsules de café i productes químics de neteja, de jardineria i de cosmètica, etc.

No hi podem portar rebuig; fracció orgànica, paper, cartró, envasos i vidre objecte de la recollida selectiva porta a porta domiciliària; restes de poda; neveres; runa; sanitaris i sanitaris de risc i voluminosos. Escoltem al Regidor de Medi Ambient, Jordi Maimí Girbal

L’ús durant l’any d’aquest servei computarà per rebre bonificació en la taxa d’escombraries municipal. Cal que l’usuari de la deixalleria mòbil porti la seva targeta per poder apuntar el codi i beneficiar-se del 10% del rebut d’escombraries (realitzant un mínim de vuit aportacions de deixalles al llarg de l’any, quatre durant el primer semestre i quatre durant el segon, lliurant tres tipus de residus amb unes quantitats mínimes establertes a l’ordenança fiscal. Qui no tingui la targeta cal que vagi a la deixalleria fixa a donar-se d’alta per poder obtenir bonificació.

La deixalleria mòbil complementa la resta de serveis de recollida selectiva (porta a porta, contenidors, serveis de recollida de voluminosos i recollida de fracció vegetal) i la deixalleria mancomunada d’Arenys de Munt, Arenys de Mar i Sant Iscle de Vallalta.