Arenys de Munt ja té preparats tots els actes per col·laborar amb la Marató de TV3 d’enguany, dedicada a les malalties cardiovasculars

El diumenge 18 de desembre La Marató dedicarà la 31a edició a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular (artèries i venes) són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Com cada any, Arenys de Munt serà un dels pobles que es bolqui amb la Marató i organitzarà diferents activitats per recaptar els màxims fons possibles. Les activitats començaran dijous 15 a la tarda amb un taller de centres de Nadal i s’allargaran el divendres a la tarda i dissabte i diumenge al matí. Com a activitats més destacades trobem els tallers i jocs infantils i una arrossada.

N’hem parlat amb la regidora d’Acció Social, Montse Batista Alsina.