Arenys de Munt ja es prepara per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències Masclistes

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències Masclistes, aquest mes de novembre es realitzen diverses accions amb l’objectiu de caminar cap a l’erradicació de les violències masclistes.

La presència del primer Punt Lila en una Festa Major a Arenys de Munt, de la mà de la comissió jove La Turrada, és un primer pas per donar visibilitat i detectar les violències que tenen lloc als espais d’oci nocturn.

La regidora d’igualtat, Maria Angels Gros, valora de manera positiva la iniciativa i explica que no es va produir cap incidència i que la gent s’hi va adreçar per informar-se.

La següent activitat serà el dia 20 de novembre, dia en que tindrà lloc un taller que porta per  títol “noves masculinitats” i que convida als nois joves a reflexionar al voltant de quin model d’home estem reproduint, i a repensar-lo. Serà a les 5 de la tarda a l’Espai Jove.

El diumenge 24 de novembre, com cada any, commemorem el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones i hi haurà l’acte central amb la lectura del manifest i el lliurament de premis del concurs de relats i microrelats “Estimar no fa mal” de Donaviva.  L’ acte començarà a les 11 del matí a la Sala Municipal.

Pel dia 27 està programat un nou taller titulat “Unfollow a les violències masclistes”, el qual està enfocat a joves per compartir i reflexionar al voltant de l’ús de les xarxes socials i les violències que s’hi produeixen. Serà a 2/4 de 6 a l’Espai Jove.

Finalment, Donaviva, com cada any, ens convida a participar a la classe oberta de defensa personal per a dones el dimecres 27 a les 4 de la tarda a la Sala Corrioles del Centre Moral.