Arenys de Munt ha registrat 51 nous casos de covid en els darrers 7 dies, mentre que l’index de rebrot baixa

Com cada dilluns fem un repàs de les dades de la COVID a Arenys de Munt amb la regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros.

La regidora apunta a que hi ha hagut una lleugera millora en tots els paràmetres amb respecte de la setmana passada. Arenys de Munt ha registrat 96 casos actius en els darrers 14 dies, dels quals 51 son nous casos detectats la darrera setmana. D’altra banda, l’índex de rebrot (que va arribar fins als 1800 punts) ha baixat fins a 1400, i els cassos per cada 100 mil habitants també han baixat fins a 996.

La tassa de reproducció ha baixat de l’1,55 de dilluns passat a 1,42, que continua estant per sobre de la mitjana de Catalunya.

Les mesures i restriccions per contenir els brots de COVID-19 a Catalunya s’han prorrogat 15 dies més.

Recordem que la setmana passada coneixíem la intenció de la Generalitat d’allargar el toc de queda, com a mínim, 15 dies més. Ara, fins al 23 de novembre també es manté la prohibició de desplaçar-se els divendres i caps de setmana, i sortir de Catalunya.

Recordem que hi ha excepcions a la mobilitat, que cal justificar adequadament, com la necessitat de desplaçar-se per anar al lloc de treball o passejar a les mascotes, i com a novetat, s’amplia una hora, fins a les 10 del vespre, l’horari de recollida a bars i restaurants.

Aquest cap de setmana, les denuncies per part de la Policia Local en relació a les mesures de la COVID, han disminuït

La setmana passada informàvem que, durant el primer cap de setmana de confinament perimetral, la policia havia fet 14 denuncies, i aquest cap de setmana s’han reduït fins a 4. El cap de la policia local, Xavier Geli, es mostra satisfet de que la gent estigui complint les restriccions del tancament perimetral i del toc de queda.