Arenys de Munt ha recaptat pràcticament 9.000€ per lluitar contra la leucèmia infantil

S’han aconseguit recaptar, exactament, 8.926€, més del doble del que es va recollir l’any passat.  Aquesta iniciativa va néixer de la vivència d’una familia d’Arenys de Munt que va perdre la seva filla de 10 anys, la Mireia, per una leucèmia infantil el 2021. En la 1a jornada, que es va celebrar l’any passat, es van recaptar més de 4.200 euros. Vist l’èxit i la resposta de la gent, a principis d’any, la regidora d’Acció social, Montse Batista Alsina va confirmar que enguany la jornada s’estendria més dies.

Recordem que les activitats van començar dimecres a la tarda amb un taller de macramé a Can Borrell, i divendres a la tarda, a la Sala Municipal, hi va haver xocolatada i disco infantil. Les propostes van continuar dissabte amb el torneig solidari de pàdel que va organitzar The Padel Club, i la presentació del conte “Mireia l’estrella que més brilla”, escrit per la mare de la Mireia, Paqui Sánchez. De fet, l’ha fet en nom seu, ja que era desig de la MIreia poder explicar la seva història en un conte a la que es recuperés. També es va presentar el llibre “Mama, soc aquí”. I ja diumenge hi va haver el gruix de les activitats. A 2/4 de 10 del matí hi va a ver una passejada a Can Jalpí, tallers infantils, actuacions musicals i inflables, un una arrossada popular. A més a més, hi va haver campanya de donació de sang i medul·la. Concretament, en aquest àmbit es van poder fer 75 donacions de sang i 7 de medul·la. Ho comenta Ramona Planas, voluntària del Banc de Sang al nostre municipi

També n’hem fet una valoració general amb Albert Palacio, un dels impulsors i organitzadors

Pablo Velasco, i Luz Huria, pediatres d’oncologia i hematologia pediàtrica de la Vall d’Hebron, van intervenir durant la jornada solidària. Van comentar la importància de la recerca i la investigació per seguir trobant noves eines de diagnòstic i de tractament.

Els dos facultatius també van posar de manifest la rellevància de jornades com la d’Arenys de Munt, que pot ajudar en aquest sentit però també en la millora de la qualitat de vida dels pacients i familiars, ja que els diners es destinaran a la investigación i a fer més amable i acollidora la planta d’oncologia de l’Hospital Vall d’Hebron, a través del projecte “realitat millorada”.