Arenys de Munt ha presentat un contenciós administratiu contra el Consell Comarcal per aturar la creació d’una empresa mixta comarcal de la gestió de l’aigua

Des d’Arenys de Munt se sosté que defensen la gestió pública tant dela que anomenen en alta, com la de en baixa, perquè per aquesta segona vessant el Consell Comarcal no en té competències. I aquí és on s’agafen part dels arguments del contenciós. També s’argumenta que des del Consell Comarcal s’estan avançant a atribuir-se una competència que no tenen i que de moment cap Ajuntament els ha demanat que la tingui. Els arguments de l’Ajuntament d’Arenys de Munt també qüestionen l’oportunitat política de la decisió, al considerar que s’aposta per una empresa mixta quan és més eficient i eficaç la gestió directament pública, encara que no sigui tan fácil i còmode com cedir-ho a una empresa privada.

L’alcalde, Josep Sánchez Camps, ha explicatq ue els contenciosos triguen molts anys a resoldre’s, i aquest, amb tota seguretat, el gaunyarà Arenys de Munt. Per tant la intenció no és arribar a un judici sinó que el Consell Comarcal reflexioni, retiri la decisió, ino calgui arribar al final del contenciós.