Arenys de Munt és un dels 19 municipis que ha de complir amb el toc de queda després que el TSJC tombés els nous criteris de la Generalitat

Ha caigut el toc de queda a la majoria de municipis de Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no avala els nous criteris que marca la Generalitat per mantenir la mesura i això el deixa sense cobertura legal.

El tribunal només permet mantenir el toc de queda a 19 municipis: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

El Tribunal argumenta que la rebaixa del llindar per establir el toc de queda respon a criteris d’ordre públic i no sanitaris. I per tant, s’estarien vulnerant els drets i les llibertats de la ciutadania.

La justícia entén que la Generalitat no ha justificat prou bé les raons de salut pública que impliquen abaixar a la meitat el llindar d’incidència de Covid per poder aplicar el toc de queda.

Segons fonts del govern, la Generalitat està analitzant la situació que deixa la resolució i estudia possibles opcions alternatives i lamenten que de nou prevalguin les decisions judicials per sobre de les raons epidemiològiques.​

Nosaltres hem pogut parlar amb l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez per conèixer la seva valoració.