Arenys de Munt es suma als actes del Dia Internacional contra la violència de gènere

Ahir es va fer el lliurament de premis del concurs de relats i microrelats, que per segon any va convocar Donaviva.

La guanyadora del grup A va ser Joana Dalmau, del grup B Biel Barrosso, del grup C el primer premi va ser per Arlet Coromines, del grup D Maria Peña i, finalment, la guanyadora del Grup E va ser Gemma Tomàs.

El lliurament de premis es va acompanyar amb les recitacions que van fer Toni Cantallops i Gemma Sangerman amb poemes escrits per dones.

Seguidament es va penjar la pancarta en contra de la violència masclista al balcó de l’Ajuntament i es va fer la lectura del manifest.

I dissabte es va fer un esmorzar amb una xerrada sobre alimentació a càrrec de la Sunny, dietista de Donaviva. Laura Masdeu, de Donaviva, avança que gràcies a l’èxit i a l’interès que van mostrar els assistents, s’organitzarà un taller per ampliar els coneixements sobre dietètica.

També el grup de teatre del Centre Moral amb Donaviva, va portar a terme l’obra de teatre “Qualsevol dia” contra la violència de gènere. Una obra molt potent que va fer despertar moltes emocions al públic que va omplir el Centre Moral.

La violència masclista envers les dones continua present a la nostra societat. Afecta a tots els grups d’edat i a totes les classes socials. Ahir, amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, va quedar reflectit que “encara hi ha molt camí per fer”.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Maresme, que dona servei als municipis de menys de 20.000 habitants, ha atès aquest any 197 maresmenques, un 50% de les quals és víctima de violència masclista.