Arenys de Munt es prepara per fer front a la gran crisi social i econòmica que deixarà el Coronavirus

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ja treballa per trobar la fórmula de restablir la normalitat un cop finalitzi la crisi del Coronavirus. Per aquest motiu l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, avança que crearan dos grans bosses de recursos per ajudar tan a les famílies com als comerços i empreses del poble que han vist afectada la seva activitat durant la pandèmia. Sánchez també avança que tornaran a oferir subvencions que en el seu moment no van funcionar però que consideren que amb el context actual sí que seran útils.

L’Alcalde afirma que es tracten d’unes ajudes amb unes quantitats mai donades al poble. Està previst realitzar una modificació de crèdit al ple del mes d’abril per obtenir els recursos.

El consistori també està a l’espera de la modificació de la normativa que permeti utilitzar els diners del romanent de tresoreria.

Per últim, l’alcalde explica que es tracta d’un exercici de certa dificultat perquè volen que les xifres siguin rellevants i tinguin un gran impacte en la economia local.

I també amb la intenció d’ajudar als veïns d’Arenys de Munt, el primer rebut del trimestre d’Aigües d’Arenys no es cobrarà fins que no hagi passat l’actual crisi. Així ho explica Josep Sánchez, qui afegeix que donarà instruccions a GUSAM, empresa que gestiona el servei, per tal que fins que no es superi el període de confinament no es passin els rebuts. Sánchez també explica que estudiaran la possibilitat d’oferir ajudes a les famílies amb dificultats.

D’altra banda, l’ajuntament d’Arenys de Munt ha aturat les obres públiques i anima a fer-ho a les empreses privades. Josep Sánchez explica que l’Ajuntament no té competències per aturar les obres privades però tot i així recomana que ho facin.