Arenys de Munt es comença a adaptar a les fases de desescalada del confinament previstes per l’Estat

El Consell de Ministres ha aprovat les mesures de desconfinament que s’aplicaran a Espanya per sortir de la crisi del coronavirus. Un pla en quatre fases que culminarà, com a molt aviat, a finals de juny. En una primera fase, que entrarà en vigor dilluns vinent, podran obrir alguns locals que ara estan tancats, sempre amb cita prèvia. També s’inclou en aquesta fase la possibilitat de fer exercici a l’exterior de forma individual, a partir de dissabte.

Parlant d’esports, el Futbol sala d’Arenys de Munt es prepara tornar a la normalitat en la mesura del possible. El seu president, Manel Lladó explica que totes les competicions, excepte la categoria senior, han estat suspeses pel que el desconfinament influirà en menor mesura. Tot i això el president celebra que es pugui realitzar esport a l’aire lliure.

Tal com dèiem abans, l’equip senior sí que té previst finalitzar la seva temporada amb un playoff que tindria lloc a mitjans de juliol. En cas que es reprengui la competició, el club ha demanat 3-4 setmanes de pretemporada.

Per últim, Manel Lladó assegura que en cas que sigui possible, la resta de categories tornaran als entrenaments el més aviat possible encara que no es torni a competir fins la temporada vinent.

I en aquesta etapa, també podran començar a funcionar els restaurants que facin menjar per emportar. De fet a Arenys de Munt, ja tenim un quants restaurants que ja ho fan, com ara L’Infinit. Carles Lladó explica que aquest servei és mínim i molt irregular, ja que amb el confinament la gent prefereix cuinar a casa.

Una setmana després de la fase zero, és a dir, l’11 de maig, totes les províncies que compleixin els requisits, passaran a la fase 1. En aquesta fase, podran obrir petits comerços, sempre amb mesures de seguretat “estrictes”. Això suposarà que pugui haver-hi terrasses obertes, amb un 30% de capacitat. Carles Lladó veu aquesta oberta amb més por que alegria, ja que pot ser més un problema que un avantatge, ja que si han de pagar impostos i seguretat social, no tindran ni per cobrir mínims.

Els locals que obrin en aquesta fase inicial inclouran un horari preferent per a les persones de més de 65 anys. Els sectors agroalimentari i pesquer podran recuperar les activitats que actualment encara mantenen restriccions. En l’àmbit esportiu, reobriran els centres d’alt rendiment i es permetrà l’entrenament en les lligues professionals.

En la fase 2, a partir del 25 de maig, es permetrà obrir l’espai interior dels locals amb un terç de l’aforament. Això inclou establiments amb servei de taules, que hauran de tenir uns mínims de separació. En aquest punt, es preveu la reobertura de cinemes i teatres, amb un aforament limitat a un terç i venda numerada. També es reprendran les visites culturals i a monuments. Durant aquesta etapa es podran fer espectacles en llocs tancats amb menys de 50 persones i, a l’aire lliure, si congreguen menys de 400 persones i sempre que sigui amb cadires. En aquesta etapa, els llocs de culte podran obrir amb un aforament del 50%.