Arenys de Munt demanarà la declaració de Zona Catastròfica pel temporal Glòria. Es calculen 170.000€ de danys

Arenys de Munt demanarà ser declarat “zona catastròfica” arrel del temporal Glòria per, d’aquesta manera, rebre una bonificació més elevada. L’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, explica que si reben aquesta bonificació podran ajudar a reparar els danys que s’han produït a zones privades del poble que no tenen dret a subvencions per part de l’Estat en aquest tipus de situacions. Els col·lectius més afectats han estat l’agricultura i la ramaderia, així com també algunes infraestructures de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics del poble.

L’Alcalde ha volgut afegir que el deure del govern és donar suport a tots els veïns del poble independentment de quina sigui la seva activitat econòmica.

Pel que fa a la xifra dels danys ocasionats en equipaments municipals i vies públiques actualment puja als 170.000 euros.

Aquestes xifres es van donar a conèixer ahir al Consell d’Alcaldies celebrat al Consell Comarcal del Maresme. Ara per ara ja se superen de llarg els 40 milions de pèrdues al Maresme.

Hi ha sectors econòmics, com és l’agrícola, que principalment a l’Alt Maresme ha quedat completament devastat. També hi ha indústries que trigaran setmanes en recuperar la normalitat i preocupa que la infraestructura turística no estigui preparada per afrontar la temporada de Setmana Santa. Els alcaldes i alcaldesses han estat molt crítics amb la gestió feta per Renfe i per les companyies elèctriques. L’afectació en les 30 poblacions del Maresme ha estat molt desigual i les poblacions més castigades han estat Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls.