Arenys de Munt commemora un any més el Dia Internacional contra la violència masclista

Dissabte, Donaviva farà el repartiment de premis del concurs de relats i microrelats que van organitzar sota el títol “La pots superar”.

Segons la organització, hi va haver molta participació tot i ser la primera vegada que s’ha posat en marxa aquest concurs. L’èxit es deu, en part, a què la crida també es va fer a l’Institut Domènec Perramon. En total es van presentar 70 relats i d’aquests s’han escollit 5 finalistes.

Laura Masdeu, de Donaviva, ha explicat que el jurat que ha valorat els microrelats escrits per adolescents està format per persones de la regidoria d’igualtat i gent de l’Institut, i el jurat dels adults està format per escriptors i gent de la pròpia junta de Donaviva.

 Els relats, valorats per separat, han sumat una sèrie de punts segons els criteris de puntuació i d’aquesta manera s’han escollit els finalistes de cada grup.

Dissabte a les 6 de la tarda a la Sala Municipal es llegiran els relats i microrelats finalistes i, posteriorment, el jurat escollirà els guanyadors. També és previst fer un petit llibre amb tots els relats i microrelats finalistes.

Després del lliurament de premis, Donaviva serà present a la lectura del manifest institucional que fa l’Ajuntament.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, considera important que, any rere any, l’Ajuntament es sumi a aquest tipus de jornades reivindicatives i que tots hem d’estar units contra la xacra de la violència masclista.

Així doncs, davant de l’Ajuntament es llegirà el manifest institucional, i després es baixarà en comitiva fins a la Plaça de l’Església.

Un cop allà, Donaviva també llegirà un manifest propi a la Plaça de l’Església acompanyat de música. A més a més, es farà un homenatge a totes les víctimes de violència de gènere.