Arenys de Munt commemora avui els 10 anys de la primera consulta

Tot apunt pel 10è Aplec per la Independència, que es celebrarà avui, dia en que es va celebrar la primera consulta per la independència a Arenys de Munt fa 10 anys. Pep Jordana, un dels impulsors, explica que l’origen es remunta al 17 de setembre del 2006 a la seu de Salvem la Riera, quan després de la consulta sobre la riera d’aquell any, es van preguntar què havia fallat en la organització.

Després d’analitzar els errors, Pep Jordana va pensar que eren capaços d’organitzar una consulta en condicions, que a més a més, tractés sobre un tema més important: la independència.

Per la seva part, Josep Manel Ximenis, president del MAPA, destaca que Arenys de Munt va ser l’únic poble que va concretar la idea de fer la consulta i el rigor amb el que es va produir.

Josep Manel Ximenis explica que la llei no permetia que l’administració pública cedís un espai per realitzar les votacions. Per aquest motiu, la consulta va ser organitzada pel MAPA, una entitat privada.

Sobre el què recorden d’aquell dia, Pep Jordana explica que va viure el dia amb molta intensitat i gaudint al màxim de l’ambient al carrer.

I Josep Manel Ximenis comenta que va viure el dia amb molts nervis i explica algun dels petits problemes amb els que es van trobar.

La celebració del 10 aniversari començarà avui amb les exhibicions de les escoles de dansa d’Arenys de Munt, tot seguit hi haurà el parlament del President de la Generalitat, Quim Torra, i un reconeixement a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i a tots els afectats de l’1 d’octubre.

Amb l´assistència a la recollida dels reconeixements de: Elisenda Paluzie, Betona Comin – germana d´Antoni Comin–, Laura Masvidal –parella de Joaquim Forn– , Maribel Sabaté –mare d´Anna Gabriel–, Oriol Ponsatí –germà de Clara Ponsatí–, Núria Tarrés –mare d’Adrià Carrasco– i de Roger Español. També hi haurà la intervenció gravada de Marta Rovira i Antoni Comin, i a un quart i cinc de 9, comptarem amb parlament del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Tot seguit es farà el sopar popular i després es farà una tertúlia sobre la situació judicial actual amb els advocats Jaume Alonso Cuevillas i Gonzalo Boye. Per últim tindrà lloc el parlament de l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, i una intervenció des de la distància de Carles Puigdemont. L’Aplec començarà a les 6 de la tarda a la Plaça de l’Església.