Arenys de Munt celebra un Sant Jordi amb una normalitat que s’assembla molt a com eren les diades abans de la pandèmia

Ambient de Sant Jordi avui a la Riera. Arenys de Munt està vivint un dia del patró de Catalunya amb normalitat, i ho diem sense gaires cometes perquè realment la sensació era de tenir un sant Jordi com els d’abans. Però hem de deixar clar que les mesures de seguretat s’han seguit fil per randa, amb molta distància entre parades i evitant aglomeracions. Durant tot el matí hi ha hagut grups escolars esmorzant o fent activitats a la plaça, els més petits penjant escrits als arbres, i molt de bullici i activitat a la Riera. Així ho valorava l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez

Sanchez ha comentat l’esclat de vida que ha suposat aquest Sant Jordi després de la pandèmia

L’alcalde ha felicitat als arenyencs per viure la festa amb alegria i il·lusió.

Josep Sánchez ha recordat que l’ambient de Sant Jordi tornarà a viure’s a la tarda.

Una de les protagonistes de sant Jordi són les roses. Fa una estona hem parlat amb la Sònia, de la floristería El Bouquet. A la una del migdia ens ha explicat que ja havia acabat totes les roses que tenia pervendre durant el día, i ha hagut de fer una altra comanda per tenir-ne més durant la tarda. Ha comentat que aquest any feia molta falta l’alegria d’un Sant Jordi al carrer i això s’ha notat a la botiga.

El que no cambia és el color de la rosa més demanada. És i sempre será la vermella, toi que cada vegada hi ha més gent que n’agafa d’altres colors, i més enguany que les vermelles s’han acabat.

 I Sant Jordi, a part de roses, també són libres. De fet avui n’hi ha parades a parades a la Riera, una d’elles, la del Boli Blau. Afirmen que la Diada es presenta molt animada, amb un alt volum de vendes. Recordem que el Gremi de llibreters preveía vendre un 60% del total de libres que es venien en un sant Jordi previ a la pandemia. La Míriam, del Boli Blau, ha comentat que a casa nostra el llibre més venut será el d’un arenyenc, ni més ni menys que el d’Oriol Mitjà, a cor obert.

Per la parada hi han anat passant escriptors