Aquests dies es pot visitar una nova exposició artística sobre les Santes de Mataró a la Destil·leria on hi exposen artistes d’Arenys de Munt

Quan parlem d’art i d’una exposició a la Destil·leria de Mataró, i ho fem a l’estiu, vol dir que ja s’acosten les Santes, la Festa Major de Mataró, i es fa la mostra “Hem perdut el seny, 10 anys de rauxa”. I cada any en aquesta exposició hi participa una artista d’Arenys de Munt, Golly Rectoret Cerdà. Per celebrar la desena edició d’aquesta mostra, el col·lectiu de La Destil·leria i els seus 42 artistes han creat obres que giren al voltant de Les Santes, capturant les emocions i sensacions que desperta la Festa Major de Mataró. Durant aquests deu anys, “Seny i Rauxa les Santes” ha acollit més de 150 artistes. La mostra es pot veure des d’aquest passat dissabte i fins al 14 de setembre, però a l’agost no, que será tancat. Tampoc s’hi podrá anar el dia 27 de juliol, festiu a Mataró per ser dia de Santa Juliana i Santa Semproniana. La mostra es pot visitar els dilluns a la tarda, de 5 a 8. De dimarts a divendres tant matí com tarda, de 10 a 1 i de 5 a 8. Els dissabtes obren de 10 a 1 i de 6 a 8. I la ubicació és La Destil·leria Espai Cultural, al Camí Ral, 282-284, de Mataró.

Golly Rectoret Cerdà ha explicat que ja fa 4 anys que forma part del col·lectiu i estan molt il·lusionats en l’evolució de la mostra. Aquest any és especial per ser el 10è aniversari. Sempre s’anomena Seny i Rauxa a les Santes, però aquest any, com que etan d’aniversari, s’han quedat amb la rauxa, i han perdut el seny. A la mostra hi ha col·lectius que han treballat junts, i aquest any s’hi han integrat tallers que tenen seu a la Destil·leria, com el de “Pintura i Emoció” dirigit per Marc Prat, contrabaixista i pintor d’Arenys de Munt, que hi han muntat una obra col·lectiva de gran format al voltant de la rauxa i la Geganta de Mataró. I els dos grups de joieria també s’han unit per fer una peça col·lectiva. A part, hi ha l’obra de 19 artistes, de disciplines molt variades. Ella a treballat individualment creant una figura de ceràmica, un gerro, inspirat en un Buda feliç  i la dona, amb la frase “hem perdut el seny”.