Aquesta tarda hi ha ple extraordinari per escollir els membres de les meses electorals

En aquest ple, que serà a les 7 de la tarda a Can Borrell, els regidors Josep Manel Ximenis i Esther Sánchez, no participaran per la imposició per part de l’Estat Espanyol de l’article 155 i de les eleccions del 21 de desembre.

Com a independentistes sols reconeixen l’autoritat i la legitimitat del President de la Generalitat, del seu Govern, del Parlament de Catalunya i de les institucions que ens representen escollides en les eleccions del 2015.

Per aquest motiu, el regidor Josep Manel Ximenis incideix en que cap regidor independentista de l’ajuntament hauria de participar d’aquest ple extraordinari, ja que si les eleccions les ha convocat l’Estat espanyol, que siguin ells qui es facin càrrec. Tot i això, fan una crida a tots els arenyencs i arenyenques a expressar massivament la seva lliure opinió en aquestes eleccions per defensar i implementar la República Catalana el més ràpidament possible.

Seguidament a les 8 tindrà lloc el ple ordinari d’aquest mes on es tractaran punts tècnics i no politics. En aquest ple si que participaran els regidors Josep Manel Ximenis i Esther Sánchez. Recordem que els partits independentistes de l’Ajuntament han decidit no tractar propostes politiques per “no donar normalitat a la situació que estem vivint”.

El regidor de coordinació, Josep Sánchez, ha explicat que d’aquesta manera volen mostrar el seu rebuig a una situació que consideren anòmala, com és que hi hagi consellers empresonats.

Així es portarà a ple la proposta de resolució d’al·legacions i d’aprovació definitiva del reglament de funcionament del Servei d’Atenció Domiciliària del municipi. Proposta d’aprovació de la delegació de competències al Consell Comarcal sobre la contractació del servei de mobilitat internacional, la contractació centralitzada de l’energia elèctrica, del gas i de la telefonia.

També es proposa una modificació de la delegació de competències a la Diputació de Barcelona en la taxa de cementiri, i dues modificacions de crèdits.

La única moció que es presenta al ple, la presenta el PSC per demanar igualtat a l’hora de posar noms en els carrers, places o equipaments respecte als noms d’homes existents per tal de començar a corregir l’enorme diferència quantitativa i greuge històric entre noms masculins i femenins.

La regidora socialista, Àngels Castillo, ha explicat que la moció es presenta arrel d’un estudi en el qual es va comprovar que, de 235 noms de carrers, barris, urbanitzacions i equipaments, només 6 tenien nom de dona.

Finalment hi haurà precs i peguntes al ple que podreu seguir en directe a Can Borrell o per la ràdio.