Aquesta nit ha començat oficialment la campanya per les eleccions del 21 de desembre

Per aquest motiu avui a l’informatiu hem parlat amb totes les formacions politiques a nivell local per saber com les afronten i quins actes faran.

El president d’ERC, Ramon Pujol, ha qualificat de “complicades i molt importants” les properes eleccions ja que es dona el fet què el seu cap de llista estarà a la presó. Ramon Pujol ha comentat que és necessari que el bloc independentista obtingui majoria. En referència als actes que es duran a terme durant la campanya, Ramon Pujol ha explicat que intentaran portar al poble algun candidat de les llistes.

Lluis Campasol del PDeCAT ha comentat que aquestes no són unes eleccions normals, amb consellers a presó i “a l’exili”. Tot i això es presenten com a Junts per Catalunya, i faran campanya allà on més calgui. Lluis Campasol, ha explicat que aquestes són unes eleccions importants i on el vot a les forces sobiranistes ha de ser per davant, guanyadores.

Pel que fa a la CUP, Maria Ballester, que anirà 4a a la llista de Barcelona, ha explicat a l’Informatiu que afronten la campanya amb convicció, il·lusió, força i sobretot amb la responsabilitat de recollir el mandat “incontestable” de l’1 d’octubre. Maria Ballester també ha explicat que la CUP participarà en desenes d’actes de campanya. Concretament ella assistirà a Malgrat aquest cap de setmana, a Cervera la setmana que ve i a Mataró en properes dates. En referència a les expectatives que tenen, Maria Ballester ha comentat que confia en que la gent no deixarà passar al “bloc del 155”.

Angels Castillo del PSC ha explicat que encaren aquesta campanya amb molt d’optimisme, convençuts de que el seu candidat, Miquel Iceta, ha demostrat que té el bagatge i l’experiència per retornar la concòrdia perduda entre els catalans. Castillo ha anunciat una xocolatada que es farà dissabte dia 16 al barri de Sant Carles i ha afirmat que, en termes generals, serà una campanya a peu de carrer que tractarà de posar l’accent en les qüestions que, segons ella, realment interessen a la gent, com ara l’ocupació, l’educació o la sanitat.

I el regidor Ramón Planas del PP, ha comentat que a nivell local faran campanya de proximitat per explicar el programa electoral del seu partit. Planas també ha comentat que el seu objectiu és continuar treballant a banda de les discrepàncies que hi pugui haver i de la situació que estem vivint a Catalunya.