Aquest vespre hi ha Ple Municipal amb un nou sitema per donar targetes gratuïtes de bus a gent gran, el plec de clàusules de la Riera i una moció del PSC

Aquest vespre, a dos quarts de vuit hi ha Ple Municipal. És un Ple ordinari que té en total una vintena de punts. Hi va un canvi en les ajudes per al bus de línia. S’hi derogaran les actuals bases que regulen les ajudes que dona l’Ajuntament a persones 65 anys i més per agafar el bus entre els dos Arenys i Sant Iscle. Al mateix moment que s’eliminen aquestes bases se s’aprovaran unes de noves. I es fixaran els festius locals per a l’any 2022. Ho comentem amb l’alcalde, Josep Sánchez Camps. Ha explicat que ara no caldrà justificar els ingressos per rebre aquesta targeta gratuïta. Ara la rebrà tothom que tingui 65 anys o més i estigui empadronat a Arenys de Munt.

I al Ple també hi van punts urbanístics. En destaca un nou capítol en les obres del quart tram de la Riera i una modificació en la línia que separa els termes d’Arenys de Munt i Dosrius. Concretament l’aprovació del plec econòmic i administratiu i la convocatòria per a la contractació de les obres a Riera i Penya, Torrent d’en Puig i rotonda a la carretera C-61 per procediment obert. En la primera part del ple també caldrà aprovar una acta de delimitació dels municipis d’Arenys de Munt i Dosrius. La regidorad’Urbanisme, Mari Àngels Gros Argelés, ha explicat que s’està respectant el cronograma de tràmits previst per a les obres de la Riera. Pel que fa a la línia de terme entre Arenys de Munt i Dosrius, Gros ha explicatq ue fins ara era una línia recta i partia finques pel mig. Ara aquesta línia serpenteja respectant un camí, cosa que implica en alguns llocs perdre terme i en altres guanyar-lo. El que si queq ueda com a part del terme de Dosrius és el camí que fa de “frontera”.

I al Ple d’avui també hi va una moció. En aquest cas la presenta el partit dels socialistes de Catalunya i és de caràcter supramunicipal. És una moció en defensa de la reconciliació, la concòrdia i el diàleg a Catalunya, arran dels indults als presos polítics i de les negociacions que es plantegen per resoldre l’encaix dels dos territoris. La regidora del PSC Àngels Castillo Campos, ha explicat que és un text que posa en valor la valentia del govern central per haver concedit els indults als presos polítics. Considera que va ser un error que anéssin a presó i que això no hauria d’haver passat. En vistes a la nnegociació entre Catalunya i Espanya, la regidora no descarta que la solució final acabi sent un referèndum pactat i acordat, legal i amb validesa internacional, però que això no es decidirà fins al final de la negociació, que serà llarga. De la moció concreta, creu que no s’aprovarà ja que la resta de partits del Ple, tots independentistes, voten en contra de tot el que presenta el PSC sols per les sigles i no pel contingut.