Aquest vespre hi ha Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, amb les ordenances 2024 i l’encomana de la ràdio a GUSAM

És la sessió ordinària d’aquest mes d’octubre i hi ha pocs punts, però un de ben important per aquesta casa, l’encomana de gestió a GUSAM. El servei es va municipalitzar a la primavera després del treball d’una comissió. Aquest servei, ja municipalitzat, ara s’encomana a l’empresa municipal GUSAM que el gestioni, ja que és la forma més eficient i eficaç de gestió, tal com recollia al projecte de creació del servei. Ara s’ha elaborat un contracte programa, que posa data definitiva a quan la ràdio serà de GUSAM. Serà l’1 de gener de 2024.

Al Ple també hi ha un punt prou destacat, com són les ordenances fiscals de l’any vinent. Josep Sánchez Camps ha explicat que per poder mantenir el personal i els serveis que presta l’Ajuntament, cal apujar impostos. Una mesura que mai és ben vista, però necessària per aconseguir quadrar el pressupost municipal de l’any 2024. L’impost que més puja és l’IBI, que ho fa en un 9’8%. Sánchez també ha explicat que les inversions en energia han permès reduir molta despesa, i gràcies a això no cal augmentar encara més l’IBI. A altres municipis s’aplicaran pujades d’un 15%, un 20% o més, mentre que aquí serà sols d’aprop del 10%.

Al Ple també es presenta la proposta de modificació de llocs de treball de l’Ajuntament. També al Ple hi va la modificació de les bases de subvencions en l’àmbit d’Igualtat de Gènere i LGBTI en règim de concurrència competitiva.

Després de la part de control hi haurà el torn de precs i preguntes, entre elles una de Junts per preguntar sobre la suspensió de l’activitat de l’Escola de Música al Centre Cívic i responsabilitats d’obertura. Junts també pregunta perquè no van alguns ascensors municipals, sobre els terminis de tramitació de llicències d’obra major, i un prec per donar suport a una iniciativa per representar un pessebre vivent popular a Can Jalpí.

I el PSC demanarà dues actuacions urgents al parc infantil entre la Riera i Can Cosme, una actuació al clavegueram del tram final del carrer Olivera, i una campanya de sensibilització amb la Salut Mental i els trastorns comuns.

Aquesta és l’entrevista a l’alcalde, Josep Sánchez Camps, emesa a l’informatiu migdia