Aquest vespre hi ha Ple a l’Ajuntament d’Arenys de Munt

És un Ple amb la part dispositiva amb punts de tràmit, i no s’hi debatrà una moció de Junts perquè el grup l’ha retirat. És ordinari i per tant hi haurà precs i preguntes. La part dispositiva té 5 punts, que es votaran després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior.  S’aprova l’addenda del contracte programa que regula la gestió a GUSAM del servei d’aigua i claveguera. També hi ha el reconeixement extrajudicial de crèdit, corregir un error en un tràmit amb la compra agregada de gas i llum al Consell Comarcal. També es resoldran al·legacions presentades pels veïns en l’acord que va recuperar l’ús públic del camí Fondo de la Casa Nova, i s’aprovarà l’acta de la línia de terme entre els municipis d’Arenys de Munt i Arenys de Mar. Ho ha explicat l’alcalde accidental, Àngel Castillo Vallcorba

I en aquest Ple, després de la part dispositiva, hi hagués hagut d’haver el debat d’una moció presentada per Junts per Arenys de Munt. Una moció pèr demanar una resposta ràpida davant l’ocupació conflictiva i delinqüencial de pisos i habitatges. Però finalment aquesta moció no anirà a Ple perquè el grup ha decidit retirar-la, i al mateix temps, explicar per la radio per quins motius han pres aquesta decisió. Roser Moré Collet, regidora de JuntsxAdM diu que hi ha partits que han malinterpretat el sentit real de la moció, que ells no parlem d’ocupacions de famílies que ho necessiten, sinó de les que son conflictives, de delinquents i màfies. Però ha afirmat que la retiren perquè als jutjats d’Arenys ja hi ha un protocol per actuar amb rapidesa en casos aixi i seria innecessari que s’aprovés aquesta moció per part de l’Ajuntament. 

Un partit polític que ens ha demanat parlar igualment d’aquesta moció retirada ha estat la CUP. Com ara deia la regidora de Junts, hi ha partits que n’han fet una lectura que no coincideix amb el missatge real que ells volien transmetre i que ara ens ha explicat. Guiu Muns Roura, regidor de la CUP, ha explicat que haguessin votat en contra perquè els acords, malgrat que parli només d’ocupacions de pisos de bancs per part de màfies o delinqüents, el que realment buscava era donar poder als ajuntaments o comunitats de veïns per tal que, de forma subjectiva, valoressin si una ocupació era conflictiva o no, i tinguessin eines per accelerar el desnonament. Aquesta subjectivitat a l’hora de decidir si els veïns que ocupen el pis del costat tenen una conducta conflictiva o no considera que pot alimentar posicionaments racistes al municipi, ja que Arenys de Munt no és un municipi lliure de masclisme, ni de racisme, ni de xenofòbia. Al seu entendre, fomentar desnonaments només trasllada el problema de l’ocupació a una altra zona del poble o a un municipi veí, però no ho resol.  

El Ple acabarà amb els precs i preguntes de l’oposició. Com sempre, el podran seguir en directe per la radio, al 107 de la FM, Ràdio Arenys de Munt i al canal de Youtube de l’Ajuntament.