Aquest vespre hi ha Ple a l’Ajuntament d’Arenys de Munt

El punt principal és del Pressupost 2023, del qual ja en vam parlar extensament a principis de setmana. Consulteu-ne aquí la notícia del Pressupost.

Però hi ha altres punts a l’ordre del dia.Concretament es farà la rectificació de l’error en l’acord d’aprovació de la pròrroga de l’encàrrec de gestió a GUSAM SA per a la gestió de la deixalleria realitzada pel ple de juliol. També es farà la cancel·lació parcial de la despesa derivada de la delegació de competències al Consell Comarcal del Maresme per a l’adhesió a la compra agregada d’energia elèctrica i gas.

Més enllà d’això, i ja dins la part de control hi ha una moció presentada pel grup municipal CUP en reconeixement dels drets de l’alumnat amb necessitats educatives especifiques (NEE) i el reconeixement dels drets del personal auxiliar d’educació especial. Guiu Muns Roura, regidor de la CUP, ha explicat que no hi ha prous recursos per atendre els infants que tenen necessitats especials a l’aula. Manquen vetlladores, i les que hi ha tenen jornades laborals insuficients i mal combinades. Reclamen a l’administració catalana que actuï i ho solucioni.

Al Ple també i haurà el torn habitual de precs i preguntes de l’oposició. De Junts en destaca la pregunta sobre el cost econòmic del centre cívic. El PSC, entre altres, farà una pregunta sobre l’estat de la gestió amb els Serveis Territorials d’Ensenyament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a fi de resoldre el problema de la insuficiència de les places ofertades i disponibles de l’escola bressol municipal La Petjada. I per part de la CUP, diversos temes relacionats amb la sardana com un prec per garantir l’ensenyament de la sardana als centres educatius del municipi, un prec per modificar el conveni amb l’aula de música i ampliar l’oferta d’instruments enfocant-los cap a la música de cobla, i un altre per reclamar aparèixer a la web de la capital de la sardana i recopilar la informació del que es va dur a terme al municipi l’any 2013.

El Ple el podran seguir en directe per Ràdio Arenys de Munt a partir de dos quarts de vuit del vespre, i també el poden mirar per internet a través del Youtube de l’Ajuntament.