Aquest vespre es fa una nova Taula per la Diversitat amb l’objectiu de fer propostes per acabar amb el patriarcat

Aquest vespre es fa una nova sessió de la Taula per la Diversitat d’Arenys de Munt. Serà a les 8 del vespre a Can Borrell. La Taula per la Diversitat segueix treballant per promoure la sensibilització, la prevenció i els actes que visibilitzen el col·lectiu de dones i el col·lectiu LGTBI, i per fer front a la violència i a la intolerància. És una entitat que organitza campanyes al municipi pensades per agitar consciències i arribar a tenir algun dia un poble lliure, inclusiu i de pau, tal com diu el cartell que es va col·locar a l’entrada sud del municipi a iniciativa de la Taula per la Diversitat. La darrera campanya que coneixem de l’entitat anava destinada a acabar amb els micromasclismes a través de frases escrites en tovallons de paper als bars del poble. Ara ja estan rumiant què fer per acabar amb el patriarcat. Ho ha explicat la regidora d’Igualtat de Gènere i LGTBI, M. Àngels Gros Argelés.

I avui és el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere, una commemoració anual que té lloc el 31 de març, dedicada a la celebració de les persones trans i la sensibilització en contra de la discriminació cap a les persones trans a tot el món, com ara la causada per la transfòbia i el feminisme radical transexcloent.

Si. La festivitat va ser fundada per l’activista transgènere de Michigan Rachel Crandall el 2009 com una reacció a la falta de dies de festa LGTBI que celebrin la visibilitat de les persones trans, ja que l’única commemoració coneguda centrada en les persones transgènere era el Dia Internacional de la Memòria Transexual, que recorda a les persones transgènere víctimes de delictes d’odi, però no reconeix ni celebra la visibilitat dels membres vius d’aquesta comunitat. Des de l’any 2015 moltes persones transgènere participen en una campanya a les xarxes socials com Facebook, Twitter, Tumblr i Instagram. Els participants postejen selfies, històries personals i estadístiques referents a problemes de persones transgènere, així com altres continguts dirigits a augmentar la concienciació i incrementar la visibilitat.

Referent a aquesta qüestió, s’ha fet la presentació del primer pla comarcal per la Diversitat Sexual i de Gènere 2022-2025. A l’acte hi ha intervingut el director general de Polítiques Públiques LGTBI, Xavier Florensa Cantons, el President del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot Trias i Meritxell Romero Pinet, consellera comarcal d’equitat i acció social. Justament aquesta última, Meritxell Romero, destaca que l’objectiu principal del Pla és eliminar qualsevol discriminación per raó de sexe

Aquest pla marcarà les línies d’acció a portar a terme i té una vigencia de quatre anys. Ha estat elaborat gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració d’ajuntaments, Entitats i agents socials de la comarca

I una mostra que alguna cosa està canviant a la societat quan parlem d’igualtat, ho pot ser el futbol, que no deixa de ser un réflex de la societat. El Camp Nou va viure ahir el partit més important de la història del futbol femení. 91.553 espectadors van presenciar els quarts de final de la UEFA Women’s Champions League, que va enfrontar el Barça i el Reial Madrid. 

Un gran espectacle i un Clàssic de Champions, a l’alçada de les circumstàncies. Tot i això, vora 8.000 seients van quedar lliures, malgrat que el club havia exhaurit totes les entrades disponibles. El club havia venut les 99.354 localitats, però, finalment, no es va omplir del tot per veure el Clàssic femení de la UEFA Women’s Champions League ja que la pluja, les dificultats per accedir a l’estadi i que el matx es va disputar aviat i en un dimecres, van ser un conjunt de factors que van impedir que l’estadi s’omplís del tot.

La magnitud de l’espectacle va començar amb un mosaic que era un clam en favor de l’empoderament de les dones. El Barça va guanyar per 5 a 2 en una segona part memorable i amb una remuntada inclosa d’aquelles que marquen per sempre, i que seran el mirall de moltes nenes que ara juguen a futbol i que, quan somiïn que juguen en un Camp Nou a vessar de gent, sabran que ara això, per a elles, també és posible.