Aquest Sant Joan no hi haurà Cireres d’en Roca a la fira que es fa a la Riera. Sols hi haurà parades amb artesania

Aquest matí hem sabut que aquest any no hi haurà Fira de la Cirera d’en Roca a Arenys de Munt el dia de Sant Joan. El motiu és que no hi ha cireres. Tal com ens ha comentat una persona que produeix Cirera d’en Roca amb un missatge a la redacció, és el canvi climàtic el responsable de que aquest Sant Joan no hi hagi cireres d’en Roca. I així ho ha explicat també l’alcalde d’Arenys de Munt a l’informatiu. La bona notícia és que es mantenen les parades d’artesania que complementaven la fira, les actuacions musicals i festives, i que hi haurà la trobada de puntaires tal com estava previst.

El programa d’actes previst és el següent:

17:00: XXVII Trobada de Puntaires a la plaça de l’Església.
17:30: Cercavila Transhumància a càrrec de la companyia Xip Xap Teatre i els Geganters d’Arenys de Munt.
18:30: Lliurament d’obsequis a les participants de la Trobada de Puntaires.
18:30: Inici del dotzè concurs popular d’Escopir pinyols, a la Plaça Catalunya
19:00: Actuació musical “Havaneres en femení”, a càrrec de Les Anxovetes
19:00: Inauguració exposició centenari futbol, a la sala d’exposicions

Com és habitual, el dia de Sant Joan, es celebra la Trobada de Puntaires. Serà la 27ena i començarà a partir de les 5 de la tarda a la Plaça de l’Església. Montserrat Casademunt, presidenta de l’Associació de Puntaires i Maria Dolors Garcia, professora i encarregada de l’arxiu, n’han parlat al programa de ràdio al Cafè del Matí. Casademunt va explicar que, tot i haver comptat amb menys temps per organitzar l’esdeveniment, s’esperen entre 180 i 200 puntaires.

En aquesta visita que van fer a la ràdio, al Cafè del Matí, també van tenir temps per parlar de l’arxiu, on es guarden les peces i obres. Maria Dolors Garcia va comentar que una de les peces més antigues és un escut del 1906.